ИНЦИДЕНТИ У ПОДГОРИЦИ; Никшићани кренули ка кући Мила Ђукановића (ВИДЕО)

INCIDENTI U PODGORICI; Nikšićani krenuli ka kući Mila Đukanovića (VIDEO)

29 decembra 2019

Crnogorska policija saopštava da su građani kamenovali policiju na protestima u Podgorici. Izvori Sputnjika javljaju da je policija upotrebila suzavac.

„Građani su večeras blokirali kružni tok prema Aerodromu Podgorica, kamenovali policijsku patrolu koja se nalazila u blizini, a nakon dolaska Interventne jedinice nastavili su kamenovanje, kojom prilikom je jedan policijski službenik povređen u predelu glave, dok su tri policajca zadobila povrede u predelu tela“, saopštila je Uprava policije Crne Gore.„Policijska patrola je večeras oko 19 časova primetila grupu građana koja se sumnjivo ponašala i pokušala da ih legitimiše, što su oni odbili i kamenovali dva policajca i vozilo“, navodi se u saopštenju crnogorske policije dostavljenom Tanjugu.

Grupa građana je, kako se navodi, blokirala saobraćaj na kružnom toku prema Aerodromu „Podgorica“, a na lice mesta je odmah upućena Interventna jedinica policije.

„Prilikom preduzimanja zakonskih mjera i radnji, građani su kamenovali službenike Interventne jedinice, kada je u glavu kamenicom pogođen službenik Centra bezbednosti Podgorica Dalibor Živković. On je zadobio povrede glave i transportovan je u Urgentni blok na ukazivanje pomoći“, stoji u saopštenju.

Zbog blokade puta Hitna pomoć nije uspela da dođe do povređenog policajca, koga je do Urgentnog bloka trasportovao jedan građanin koji mu je i ukazao pomoć, a kome se crnogorska policija u saopštenju zahvalila.

Osim Živkovića, navodi se, još tri službenika Uprave policije su u ovom događaju zadobila lake telesne povrede.

Blokada koju su građani uspostavili je otklonjena i saobraćaj se odvija normalno.

„U toku su dalje policijske mjere i radnje na identifikovanju i procesuiranju lica“, kaže se u saopštenju.

Uprava policije Crne Gore ukazuje na činjenicu da pozivi verskih velikodostojnika „dovode do narušavanja javnog red i mira, ugrožavanja imovine i do povrjeđivanja policijskih službenika“ i upozorava da će za ovakve buduće incidente smatrati da su „odgovorni organizatori ovih aktivnosti, uključujući i crkvene velikodostojnike“.

Upotrebljen suzavac

Kako javljaju izvori Sputnjika sa lica mesta, policija je u Podgorici upotrebila suzavac kako bi rasterala demonstrante.

NIKŠIĆANI KRENULI KA RODNOJ KUĆI MILA ĐUKANOVIĆA

Demonstranti u Nikšiću, koji protestuju zbog donošenja zakona kojim crnogorske vlasti otimaju hramove SPC, krenuli su ka rodnoj kući Mila Đukanovića.

Kako saznaju „Novosti“, situacija u Nikšiću je napeta.

KOMENTARI9 komentara

 1. Gardista says:

  Bravo braćo Crno Gorci!Srpska Vojvodina je uz vas. Samo napred, dok se gamad ne otera.

 2. petrovgrad says:

  Vidim na podgoričkim vjestima neke balvane na putu. Da li je drvo samo palo ili ga neko posekao i preprečio put vreme će pokazati. Daj bože da ga je vetar oborio.

 3. Miraš says:

  „Policijska patrola je večeras oko 19 časova primetila grupu građana koja se sumnjivo ponašala i pokušala da ih legitimiše, što su oni odbili i kamenovali dva policajca i vozilo“, navodi se u saopštenju crnogorske policije dostavljenom Tanjugu. - Grupa gradjana koja se sumnjivo ponašala? Ovo može da bude bilo ko. Čak i Milovi ateisti, nekadašnji komunisti koji su masovno preleteli u demokratske partije, a sa ciljem da crnogorska policija dobije pokriće za dalje pendrekanje i prebijanje pravoslavnih vernika i sveštenika.

 4. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

  A, prpa bato, šta ako tebi sada oduzmu svu tu imovinu? Blokiraju ti kartice i pošalju izvršitelje, Šta je sa zakonom o porijeklu imovine u Mila Đukanovića?

 5. persida says:

  Samo rokaj, Mila u zatvor, pa istraga porekla imovine. Sledi kazna zatvora od 600 godina, ako izdrzi.

  • Kulak says:

   Diktator i njegovih 2000 policajaca i dalje jači od stotina hiljada Srba u Crnoj Gori.Jednostavno strašno.

   • Miraš says:

    E, diktator se spremio za diktaturu. Prošle godine su pisali da C. Gora u Evropi ima najveći broj policajaca u odnosu na broj stanovnika, 796 na 100.000 stanovnika. To znači da neMilo ima oko 5.000 policajaca. Zatim policija je i naoružana i opremljena i obučena, a šta ima narod? Kamenice i još ponešto.

 6. Slobodanka says:

  Milo oko 30 godina vlada Crnom Gorom. Da je od zlata već bi narodu dosadio, a kamoli ovakav kakav je.

 7. Vojna i ojdeSve says:

  Biche rata... Ne brinite pobjeda je za Svetitelje... A biche i smak balkana i novi kralj.... A biche i novi melhisedek na tronu od Boga stavljen... Pred nama je sve to.... Pobeda za Isus od Nazaret....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *