Инцко и фашизам

Incko i fašizam

15 januara 2017

03--Antic-Cedomir 243

Piše: Čedomir Antić

Nedopustivo je poređenje dana rođenja Republike Srpske 9. januara i stvaranja NDH 10. aprila 1941, kako je to učinio visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko.

NDH je bila satelit Trećeg rajha, genocidne tvorevine sa kojom je savremena Nemačka raskinula sve kontinuitete. Štaviše, Bošnjaci oduzimaju legitimnost 9. januaru 1992, kada je RS osnovana, a za datum formiranja RS tendenciozno uzimaju 21. novembar 1995, kada je u Dejtonu dobila međunarodni legitimitet.

Dejtonskim sporazumom uspostavljen je kontinuitet državnosti BiH od pre 1992, a istim sporazumom potvrđen je i kontinuitet RS. Haški tribunal je u nekoliko presuda, posebno u presudi generalu Perišiću, jasno naglasio da Vojska RS nije zločinačka. Dakle, ona nije ni SS ni Vermaht. U krajnjoj liniji, tokom 20 godina posle rata, taj dan je slavljen. Sada ga je ukinuo sud kome je istekao mandat.

Međutim, to je ozbiljan problem kada to kaže visoki predstavnik, koji tvrdi da je neutralan. Nikada mu nije palo na pamet da kaže kako je neustavan i 1. mart, godišnjica održavanja referenduma na kome su se Bošnjaci i Hrvati izjasnili za otcepljenje od Jugoslavije, koji se slavi u bošnjačkim delovima Federacije BiH.

Kada je reč o kontinuitetima, zašto Incko ne govori o kontinuitetu svoje države? Austrija nije bila žrtva Trećeg rajha. Austrijanci su, nažalost, bili njegov bastion. Činili su sedam odsto stanovništva i polovinu ratnih zločinaca. Oni su zemlja koja je, zahvaljujući uspešnoj diplomatiji, uspela da uveri svet da je Betoven Austrijanac, a Hitler Nemac, a ni jedno ni drugo nije tačno. Incko bi trebalo da razmisli i da bude malo umereniji. Verujem da je on i antifašista i da ima dobre namere, ali, nažalost, te njegove dobre namere nisu vidljive iz njegovih dela.

(Politika)

KOMENTARIJedan komentar

  1. aco says:

    nije incko sam .Tu su komunisti u begradu na svim pozcijma,novac kojim platite srbe da pljuju po sebi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *