ИНЦКО ОДЛАЗИ, АЛИ НАЈАВЉУЈЕ: „Бајден и Меркелова ће кројити судбину на Балкану“

INCKO ODLAZI, ALI NAJAVLJUJE: „Bajden i Merkelova će krojiti sudbinu na Balkanu“

28 decembra 2020

VISOKI predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Incko potvrdio je večeras kako se može očekivati jače angažovanje međunarodne zajednice na sređivanju stanja u toj zemlju, najavivši kako će posebnu ulogu u tome imati Nemačka.

– Mislim da će sada doći do preokreta i većeg angažmana Nemačke i to će biti na dobrobit i BiH i Balkana – kazao je Incko u intervjuu za TV Federacije BiH (FTV).On je ovo izjavio nakon što su se pojavila nagađanja da će ga na mestu visokog predstavnika početkom naredne godine naslediti konzervativni nemački političar Kristijan Šmit, a on bi trebalo da predvodi pojačane napore da se uklone blokade koje već godinama sprečavaju svaki napredak u BiH.

Incko nije direktno potvrdio da će ga naslediti Šmit, ali je kazao kako je definitivno potrebna „robusna politika“ međunarodne zajednice u BiH.

Optimista je da će se to dogoditi i zbog činjenice da dužnost predsednika SAD uskoro preuzima Džo Bajden, a on i nemačka kancelarka Angela Merkel dele slično viđenje stanja u BiH.

– Sada imamo novu konstelaciju: Bajden odlično poznaje Balkan, bio je u BiH tokom rata, a Angela Merkel s njim ima jako dobre odnose i to bi mogla biti dobitna kombinacija – kazao je Incko.

KOMENTARI10 komentara

 1. VRSK says:

  Biće kako Putin kaže!

 2. Kulak says:

  Nemačke nacističke beštije.Zlokobni Hitlerovi unuci....

 3. Kosmos says:

  To "dobro poznavanje" pada u vodu, pa nije on živeo tamo, a plus sećanja blede tokom godina. Dakle od toga nema ništa. A to, ko će nama krojiti sudbinu - pa svi znamo, ista svetska branša koja je bila godinama unazad, biće sada a i ubuduće. To je moguće uz domaćih izdajnika i glumaca kao što imamo prilike da ih gledamo godinama. A to, što su doveli ove mlade u skupštini ne pitavši narod za to - nove klimoglavaše, koji se već busaju u grudi i digli nos - gde će da nam kroje dalju sudbinu, naučeni od ovih postojećih izdajnika, gde im govore da tako treba da se radi. Nama neće biti bolje za još 100 godina..

 4. 1389 says:

  Bajden neće dočekati kraj mandata, Merklova naredne godine predaje prestol naslednici. Zaboravili ste napisati da financijska i migrantska kriza sa Covid19 donosi krah EU i slab period po samu Evropu... Za naredne 2 godine brzo će se to desiti... Živi bili pa dočekali...

 5. Milan says:

  Merkelova se povlači u septembru naredne godine. Bar tako je najavljeno. Ko će je naslediti ne zna se.

 6. milorad 4 says:

  neće više biti stranog guvernera u bosni, to je GOTOVA priča..ŠLUS.

 7. Milan says:

  Ama ovih dvoje će napraviti bebu. Biće: Rodilo se, mora da se ljulja.

 8. Gagi says:

  Uvek identicna istorijska prica. Devedesetih godina je Jugoslavija identicno napadnuta kao za vreme hitlerovom fasizma od starih i proverenih neprijatelja, onda je usledilo bombardovanje "saveznika" i promena drustvenog sistema U SRBIJI.Ostale bivse republike nisu nista menjale, ostale su svoj na svome. Ako gledamo istorijskim iskustvom, ne iznenadjuje pritisak na Srbe u Bosni, namerno se stvara incidentna situacija. Fali samo da neki Srbi "izgube zivce" i sacekaju nekog novog austrougarskog predstavnika koji dolazi u kolonijalnu posetu, time bi se ponovo istorija do tancina ponovila a buducnost znamo. Nisam stigao da proucim ponasanje i rad Milana Nedica u tom okupacionom periodu i ponasanje tadasnjih politicara, verujem da je i u tome bilo identicnosti kao posle dve hiljadite do danas. Isti istorijski reziseri, isti Srpski porazi.

  • Kosovac says:

   @ Gagi, .....U dva moja ranija komentara od pre mesec dana sam objasnio da Valentin Incko mora da bude smenjen. ……………Možda nisi video Dodikove optužbe kontra Incka koje je Dodik izneo pred Evropskim Centralnim komitetom, prenosila je televizija. On je brutalno i glasno optužio Incka za sve ovo što smo i mi svi medijumski potrošači videli odavno. Tada sam ja objasnio da je po anglosaksonskim pravilima neminovno da Valentin Incko bude smenjen po pravilu službe. Ne može Incko da sarađuje sa nekim koji ga je optužio iz niskih pobuda, najbolje je da bude (Incko) sklonjen, a za popunu njegovog upražnjenog mesta, imamo kandidata iz Zverinjaka mali milion. ……………E, sada ako Valentin mora da bude smenjen, onda po anglosaksonskoj ravnoteži mora da bude smenjen i Dodik. Ovako, ili onako. Po sistemu Mediči, ili po sistemu Korona.

 9. Žarko says:

  ALCHAJMER, FRIGO BAKUTA I FRIC oće da organizuju orgijanje DŽIHADISTA na Balkanu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *