ИНЦКО ОДЛАЗИ, АЛИ НАЈАВЉУЈЕ: „Бајден и Меркелова ће кројити судбину на Балкану“

ИНЦКО ОДЛАЗИ, АЛИ НАЈАВЉУЈЕ: „Бајден и Меркелова ће кројити судбину на Балкану“

28 децембра 2020

ВИСОКИ представник за Босну и Херцеговину Валентин Инцко потврдио је вечерас како се може очекивати јаче ангажовање међународне заједнице на сређивању стања у тој земљу, најавивши како ће посебну улогу у томе имати Немачка.

– Мислим да ће сада доћи до преокрета и већег ангажмана Немачке и то ће бити на добробит и БиХ и Балкана – казао је Инцко у интервјуу за ТВ Федерације БиХ (ФТВ).Он је ово изјавио након што су се појавила нагађања да ће га на месту високог представника почетком наредне године наследити конзервативни немачки политичар Кристијан Шмит, а он би требало да предводи појачане напоре да се уклоне блокаде које већ годинама спречавају сваки напредак у БиХ.

Инцко није директно потврдио да ће га наследити Шмит, али је казао како је дефинитивно потребна „робусна политика“ међународне заједнице у БиХ.

Оптимиста је да ће се то догодити и због чињенице да дужност председника САД ускоро преузима Џо Бајден, а он и немачка канцеларка Ангела Меркел деле слично виђење стања у БиХ.

– Сада имамо нову констелацију: Бајден одлично познаје Балкан, био је у БиХ током рата, а Ангела Меркел с њим има јако добре односе и то би могла бити добитна комбинација – казао је Инцко.

KOMENTARI10 коментара

 1. Kulak says:

  Nemačke nacističke beštije.Zlokobni Hitlerovi unuci....

 2. Kosmos says:

  To "dobro poznavanje" pada u vodu, pa nije on živeo tamo, a plus sećanja blede tokom godina. Dakle od toga nema ništa. A to, ko će nama krojiti sudbinu - pa svi znamo, ista svetska branša koja je bila godinama unazad, biće sada a i ubuduće. To je moguće uz domaćih izdajnika i glumaca kao što imamo prilike da ih gledamo godinama. A to, što su doveli ove mlade u skupštini ne pitavši narod za to - nove klimoglavaše, koji se već busaju u grudi i digli nos - gde će da nam kroje dalju sudbinu, naučeni od ovih postojećih izdajnika, gde im govore da tako treba da se radi. Nama neće biti bolje za još 100 godina..

 3. 1389 says:

  Bajden neće dočekati kraj mandata, Merklova naredne godine predaje prestol naslednici. Zaboravili ste napisati da financijska i migrantska kriza sa Covid19 donosi krah EU i slab period po samu Evropu... Za naredne 2 godine brzo će se to desiti... Živi bili pa dočekali...

 4. Milan says:

  Merkelova se povlači u septembru naredne godine. Bar tako je najavljeno. Ko će je naslediti ne zna se.

 5. milorad 4 says:

  neće više biti stranog guvernera u bosni, to je GOTOVA priča..ŠLUS.

 6. Milan says:

  Ama ovih dvoje će napraviti bebu. Biće: Rodilo se, mora da se ljulja.

 7. Gagi says:

  Uvek identicna istorijska prica. Devedesetih godina je Jugoslavija identicno napadnuta kao za vreme hitlerovom fasizma od starih i proverenih neprijatelja, onda je usledilo bombardovanje "saveznika" i promena drustvenog sistema U SRBIJI.Ostale bivse republike nisu nista menjale, ostale su svoj na svome. Ako gledamo istorijskim iskustvom, ne iznenadjuje pritisak na Srbe u Bosni, namerno se stvara incidentna situacija. Fali samo da neki Srbi "izgube zivce" i sacekaju nekog novog austrougarskog predstavnika koji dolazi u kolonijalnu posetu, time bi se ponovo istorija do tancina ponovila a buducnost znamo. Nisam stigao da proucim ponasanje i rad Milana Nedica u tom okupacionom periodu i ponasanje tadasnjih politicara, verujem da je i u tome bilo identicnosti kao posle dve hiljadite do danas. Isti istorijski reziseri, isti Srpski porazi.

  • Косовац says:

   @ Gagi, .....У два моја ранија коментара од пре месец дана сам објаснио да Валентин Инцко мора да буде смењен. ……………Можда ниси видео Додикове оптужбе контра Инцка које је Додик изнео пред Европским Централним комитетом, преносила је телевизија. Он је брутално и гласно оптужио Инцка за све ово што смо и ми сви медијумски потрошачи видели одавно. Тада сам ја објаснио да је по англосаксонским правилима неминовно да Валентин Инцко буде смењен по правилу службе. Не може Инцко да сарађује са неким који га је оптужио из ниских побуда, најбоље је да буде (Инцко) склоњен, а за попуну његовог упражњеног места, имамо кандидата из Зверињака мали милион. ……………Е, сада ако Валентин мора да буде смењен, онда по англосаксонској равнотежи мора да буде смењен и Додик. Овако, или онако. По систему Медичи, или по систему Корона.

 8. Žarko says:

  ALCHAJMER, FRIGO BAKUTA I FRIC oće da organizuju orgijanje DŽIHADISTA na Balkanu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u