ИНЦКО ОДУСТАО

INCKO ODUSTAO

13 jula 2021

VISOKI predstavnik u BiH Valentin Incko smatra da je BiH potreban zakon koji kažnjava i sprečava negiranje genocida i kojim se tretira glorifikovanje ratnih zločinaca.Incko je u izjavi povodom 26. godišnjice zločina u Srebrenici ocijenio da je takav zakon trebalo i treba da usvoje „predstavnici naroda“.

Visoki predstavnik je dodao da postoje oni koji i dalje poriču istinu i oni koji uprkos, prema njegovom mišljenju, proverenim i dobro dokumentovanim činjenicama, insistiraju na tome da se genocid nije dogodio.

Smatra da to poricanje živima i mrtvima oduzima dostojanstvo, krši temeljna načela pravde i sprečava celu zemlju da se oporavi.

– Negiranje genocida težak je teret koji BiH ne bi trebalo da nosi“, naveo je Incko.

KOMENTARI8 komentara

 1. Vesko says:

  Salio se austrougarski kaplar samo. Pa ni on sam ne vjeruje u tu propagandu o navodnom genocidu u Srebrenici. Pa nije to Ausvic.

  • jovan says:

   Genocida u "minijaturnom Blajburgu, zvani Srebrenica", nije bilo, jasno je svima k'o dan, ali oni hoce da LAZ POSTANE ZAKON, I TAKO ZABRANE ISTINU TAKO STO CE KAZNJAVATI LJUDE KOJI SVEDOCE ISTINU, CINJENICE, FAKTI, a ne Zapadnu propagandnu laz kojom pokrivaju nasiljem nad slobodno meslecim ljudima. Jos jednom ponavljam, MI MORAMO DA DONESEMO REZOLUCIJU O GENOCIDU NAD SRBIMA OD STRANE HRVATA, MUSLIMANA I SHIPTARA, i zakon po kojem cemo da kaznjavamo u Srbiji one koji sire laz o tzv. "genocidu u Srebrenici"! DOSTA JE BILO DEFANZIVA i pravdanja pred Natofasiste!

 2. ko says:

  Vi ste pravili genocide po svetu, majku vam zlocinacku. Srbija se samo branila i nikad nije napadala nikoga!

 3. da da says:

  Kad čovek kao ti priča šta treba ili ne,onda je svet spao na najniže grane.

 4. persida says:

  INCKO, Hitleru.

 5. Rajko says:

  Ne mogu da verujem da neko piše o Incku a naslov ztavi o crvenoj zvezdi. Baš je odustao.

 6. padre says:

  A ja sam mišljenja, da si on svojim mišljenjem može da obriše dupe!

 7. Mate says:

  Srpski mitomani i bolesnici opet luduju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *