ИНЦКО ПОСЛАО УЛТИМАТУМ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ! СКАНДАЛОЗНО ПИСМО

INCKO POSLAO ULTIMATUM REPUBLICI SRPSKOJ! SKANDALOZNO PISMO

3 februara 2021

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko uputio je pismo predsedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću i šefovima Klubova poslanika u NSRS u kojem se još jednom okomio na srpski narod i praktično optužuje srpski narod da nosi kolektivnu odgovornost za ratne zločine počinjene tokom proteklog rata u BiH, potvrđeno je „Novostima“ iz više izvora u NSRS.

Incko u pismu ultimativno daje rok prvom čoveku Narodne skupštine RS da „do kraja aprila ove godine oduzme povelje s odlikovanjima dodeljene, kako navodi u pismu, „osuđenim ratnim zločincima Radovanu Karadžiću, Biljani Plavšić i Momčilu Krajišniku čiji su postupci tokom oružanog sukoba šokirali svet i uzrokovali nezamislive ljudske patnje“.

– Tim činom bi se ispravilo poniženje koje je počinjeno prema žrtvama ratnih zločina, njihovim porodicama i svim građanima BiH, ali i uklonila kolektivna odgovornost sa srpskog naroda, a uklanjanjem kolektivne krivnje i eliminisanjem bremena prošlosti, celokupan narod bi se rasteretio i mnogo lakše kretao prema plemenitim ciljevima budućnosti, uključujući i pristupanje EU – navodi se između ostalog u pismu.

KOMENTARI5 komentara

 1. radmila says:

  Ma sta kazes Incko?!? Evo odmah ce te poslusati.

 2. Bane says:

  Ovako nešto beše i 1914-te? Opet austrijanac?

 3. 1980 says:

  Bio jednom jedan Nijemac-Austrijanac,Franc se zvao. Nije znao naš jezik,nije znao za naše običaje,nije nas nešto ni volio a nije se mogao ni smijeniti. Onda bi Gavrilo i anektira Švabo samo metak...

 4. Žarko says:

  Da li je fašista Valentin Incko mislio na kretanje ka prostituciji Evrope od stran e Srba i daljeg uništavanja Srba koje Austrougari nisu uspeli da izvrše sa njihovim zločinima nad Srbima u Prvom svetskom ratu (genocid nad Srpskim narodom)pa sada misli da je Bogom dan da završi taj posao zajedno sa hoštaplerajem iz zapadnog sveta? Radovan Karadžić, Biljana Plavšić i Momčilo Krajišnik su ljudi koji su sprečili namere zapadnjaka da satru Srpski narod i zato su heroji.

 5. Za Srbiju says:

  Politička prostitucija je najstrašnija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *