ИНСАЈДЕР ОТКРИО ЗАПАЊУЈУЋЕ ДОКУМЕНТЕ: Русија има војне капацитете да прегази снаге НАТО за само 36 сати

INSAJDER OTKRIO ZAPANJUJUĆE DOKUMENTE: Rusija ima vojne kapacitete da pregazi snage NATO za samo 36 sati

24 oktobra 2017

Sva ta glupost oko toga da NATO štiti Poljsku i Baltik je upravo to, glupost – nisu oni bezbedni što ih štiti NATO, već zato što Rusi ne nameravaju da ih napadnu.

NATO ima malo poverenja u svoju sposobnost da se suprotstavi ruskom napadu na članice istočne Evrope, navodi se u procurelom internom dokumentu.

Nemački list Der Spiegel je objavio odlomke iz NATO-ovog “Izveštaja o napretku i jačanju odvaraćanja i odbrambene sposobnosti saveza“ u svom subotnjem izdanju. U izveštaju se navodi sposobnost saveza da “reaguj brzo i – ako je potrebno – održivo“ u slučaju krize.

Izveštaj zaključuje da manje komandne strukture i logističke poteškoće stavljaju ovaj savez u nepovoljan položaj ako Rusija napravi korak ka zemljama kao što su Poljska, Estonija, Letonija ili Litvanija.

“Sposobnost NATO-a da logistički podrži brzo ojačanje u proširenoj teritoriji evropske oblasti odgovornosti je atrofirala nakon kraja Hladnog rata,“ navodi se u izveštaju Der Spiegel-a.

Procenjuje se da , navodi se u izveštaju američke Rand Corporation. NATO je u poslednjih nekoliko godina značajno ojačao svoje prisustvo na pragu Rusije, ali ministri odbrane pozivaju na modernizaciju saveza.

“Znamo da moramo prilagoditi i modernizovati savez i njegove komandne strukture,“ rekao je za Der Spiegel norveški ministar odbrane Ine Eriksen Soreide.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. Rep.Srpska says:

  Oduvek bilo tako i bice tako. Zapad je izgubio u svakom ratu protiv Rusije.

  • buba says:

   Baš tako a trebalo bi da dobiju jednom za svagda

 2. Makedon Makedonski says:

  Nato izmislio opasnost da im proda zastarelo oruzje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *