ИНСТИТУТ ИЗ ВАШИНГТОНА: Улазимо у посредни рат са једином земљом која може да нас уништи!

INSTITUT IZ VAŠINGTONA: Ulazimo u posredni rat sa jedinom zemljom koja može da nas uništi!

14 juna 2015

hladni-rat-rusija-amerika-eu02-600x356Kriza u Ukrajini sve više se pogoršava, mirovni proces je u slepoj ulici, a Kongres SAD vrši pritisak na Baraka Obamu i evropske saveznike SAD da počnu naoružavati Ukrajinu.

New York Times je objavio da je Senat SAD u jedan zakonski projekat uključio isporuke Ukrajini protivtenkovskih projektila, bazuka i „potrebne municije za borbu sa proruskim separatistima”.

Od već odobrenih 300 miliona dolara pomoći Kijevu, senatska većina traži da najmanje jedna petina bude iskorišćena za ofanzivno naoružanje za ukrajinsku armiju.

Nacrt zakona sa identičnim zahtevima već je usvojio Predstavnički dom Kongresa SAD.

New York Times procenjuje da će namera američkih zakonodavaca da naoružaju Ukrajinu dovesti do raskola između SAD i njihovih saveznika iz EU, posebno sa Francuskom i Nemačkom.

Kongresmen iz Kalifornije – Adam Šif – rekao je ovom listu da su oba doma Kongresa SAD za naoružavanje Ukrajine, ali da se tome i dalje protivi Bela kuća.

Direktor vašingtonskog Instituta „Kenan”, Metju Rožanski, o zakulisnoj borbi u državnom vrhu SAD rekao je:

„Ovakvih sporova nikad nije bilo. Sve podseća na vremena kada je SSSR izvršio invaziju na Avganistan. Oni koji se zalažu za noružavanje Ukrajine, gube iz vida da će SAD u tom slučaju moći da se smatraju zemljom koja je u posrednom ratu sa Rusijom. Sa jedinom zemljom na svetu koja je u stanju da uništi SAD”.

Prema njegovim rečima, protivnici naoružavanja upozoravaju da SAD, pored svega ostalog, nemaju toliko oružja da bi ukrajinska armija mogla pobediti „separatiste” koje podržava Rusija.

Senator Angus King je New York Times rekao i ovo: „Ako sa Rusijom želimo da igramo šah, moramo videti bar dva poteza unapred. Bojim se da naoružavanje Ukrajine može isprovocirati veliku konfrontaciju između Istoka i Zapada”.

Američki časopis Foreign Policy istovremeno je ocenio da su pretrpeli neuspeh nastojanja SAD i EU da izoluju Rusiju.

Bivša zamenica pomoćnika državnog sekretara SAD – Sjuzan Nosel koja je sada izvršni direkto analitičkog Pen American Center – upozorila je u autorskom tekstu u tom časopisu da „već sam međunarodni uticaj Rusije izolaciju čini faktički nemogućom”.

Nosel čak direktno tvrdi: „Obamini apeli da se izoluje Rusije pretrpeli su potpuni krah, a povodom antiruskih sankcija je u Evropi već došlo do raskola”.

(Fakti.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Apis says:

    Pravo i pravda jednoga naroda zavise od jedinstva, odlucnosti i vojne sile kojom taj narod raspolaze. Samo idioti i lopovi vladari Srbije uporno ponavljaju, mi ratovati necemo i shodno tome unistavaju srpsku vojsku. Cemu vojska uopste sluzi ako ratovati necemo. Mi osvajati necemo ali braniti i oslobadjati srpsku zemlju moramo.

  2. deda mraz says:

    Glupi pravoslavci iz Ukrajine imaju u rukama ove krvolocne zivotinje iz Amerike jer ako odbiju jevrejima i katolicima koji su na vlasti u Ukrajini da ratuju protiv pravoslavaca oni sami necej nikada to uraditi.Sa jedne strane ovi jevreji i katolici su u prednosti posto budale nadju da ratuju za njih i oni samo profitiraju.Istorija se ponavlja i Hitler je sve upregao sto je mogao upreci i gurnuo protiv Rusa i zna se kako su zavrsili.I danas je potpuno isto i svi cekaju da ih Rusi oslobode od ove nemani.U Ukrajini su 85% pravoslavci,a predsednik im Izraelac jevrej sa dvostrukim drzavljanstvom i ministri isto tako pola ih je sa Americkim,Litvanskim.Gruzijskim i sami bog zna kojim sve ne drzavljanstvom ili fasisti katolici i kad ova vecina ovo dozvoli,zasto ih ona ovi ne bi iskoristavali.

  3. Č.Č. says:

    jedino Rusija nema alternativu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *