Инструкторки фитнеса Ани Марији

Инструкторки фитнеса Ани Марији

26 фебруара 2015

Aleksandar-Apostolovski-velika 5678Пише: Александар Апостоловски

Сага о инструкторки фитнеса Ани Марији Жујовић и њеном бившем дечку или мужу, водитељу Владимиру Станојевићу – чији статус, како момачки, тако ни брачни, још није разјашњен – поприма све карактеристике телевизијске новеле. Али, ако по страни оставимо голишаве Анине фотографије које преплављују друштвене мреже и остале пикантне детаље из те бурне везе, осим опорог укуса, забрињава нешто много озбиљније. Наиме, велики део јавности неочекивано је благонаклоно реаговао на то што је водитељ ТВ Пинка премлатио Ану, те она сада изгледа као ходајућа лутка с великим масницама на лицу.

Тај стереотип о девојци која је заслужила батине постаје заправо доказ да нисмо ни свесни колико су нама самима завладали стереотипи. Не може постојати ма какво оправдање за насиље над женама. Или ће сви бити једнаки пред законом – и старлете и чланице Кола српских сестара – или смо, у супротном случају, европска реплика Саудијске Арабије. Јер, само друштво које поштује људска права и својих непријатеља може себе сматрати демократским и либералним.

То значи да ниједна мушка битанга не сме да туче жене, без обзира на на то да ли се оне мотају око шпорета или негде другде.

Разноразни „телеграми подршке” упућени водитељу грубијану могли су ових дана да се прочитају на друштвеним мрежама. И све их махом карактерише иста, мачистичка нота. Ана је, по тим тумачењима, заслужила батине, а водитељ је постао наивчина који је, јелте, имао несрећу да се заљуби у у „погрешну особу”! Па кад је тако – удри, сине!

Такво изненађујуће одсуство емпатије према претученој девојци заслужује сваку осуду. Иронично је, међутим, говорити о било каквој осуди када наше правосуђе уско регулише партнерско насиље. Породични закон дефинише породицу много шире од Кривичног закона, те долазимо до својеврсног апсурда.

По Кривичном закону, момчине теоријски могу да ударају по својим девојкама до миле воље, без страха да ће бити гоњени по службеној дужности, зато што се то не третира као насиље у породици.

И, још су се на такво тужилаштво, у коме су, гле чудеса, две трећине запослених жене, наврзли безобразни медији, који траже да се започне истрага против Станојевића!

Чак се као оправдање за спору реакцију тужилаштва наводи чињеница да се њихов брак, склопљен у Вегасу, сматра ништавним. Дакле, по нашем закону, брак ти вреди само ако си правио свадбу у Скадарлији или испод шатора. Ако је тако, пази кад бијеш и не остављај трагове.

Ако си се драгом оженио у Вегасу, само удри! Па, ако те се тужилаштво сети, сети… Срамота за праве мушкарце, срамота за државу, срамота за правосуђе!

(Политика)

KOMENTARI2 коментара

  1. Bosko M says:

    E "moj" Apostolovski.... U mojim ocima si duboko potonuo,

  2. Ленв says:

    Vodi je kuci da ti kuva rucak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u