ИНТЕРВЈУ БИВШЕ ХРВАТСКЕ ПРЕДСЕДНИЦЕ: Путин ”крив” што је Колинда изгубила изборе

INTERVJU BIVŠE HRVATSKE PREDSEDNICE: Putin ”kriv” što je Kolinda izgubila izbore

12 septembra 2023

KOLINDA Grabar Kitarović u intervjuu za britanski One Decision podkast izjavila da se Rusija umešala u hrvatske predsedničke izbore i da je zato poražena od Zorana Milanovića.

Bivša hrvatska predsednica u intervjuu koji je nedavno dala britanskom One Decision podkastu tvri da je izgradnja LNG terminala na Krku razlog što se Rusija umešala u predsedničke izbore u Hrvatskoj na kojima je izgubila od Zorana Milanovića.– Taj LNG terminal je bio najveća sporna tačka sa Rusijom i verovatno je to bio razlog za hibridne akcije tokom predizborne kampanje, što je pridonelo rezultatu izbora 2020. godine – rekla je bivša hrvatska predsednica.

Kolinda je opisala svoje susrete sa Vladimirom Putinom za kojeg je rekla da ima ”staromodni pristup džentlmena i uvek je bio pristojan i blag”. Tvrdi da ju je ruski predsednik pozvao u Rusiju i nakon što je izgubila na izborima, a do susreta nije došlo zbog pandemije korone.

Kolinda Grabar Kitarović kaže da je u privatnim razgovorom sa Putinom stekla utisak da želi da ima puno veći uticaj na Hrvatsku.

– Putin mi je vrlo otvoreno rekao, u jednom od otvorenih razgovora koje smo imali, da je nažalost pustio Sloveniju i Hrvatsku da umaknu i postanu članice EU i NATO-a, ali da neće dopustiti druge zemlje da odu. To je bilo pre ulaska Crne Gore u NATO, jer su bukvalno pokušali da izazovu puč pre nego se Crna Gora pridružila – dodala je Kolinda.

KOMENTARI4 komentara

 1. Miki says:

  Pojednostavimo logiku zapada do kraja - za sve što ne valja kriv je Putin.

  • Veliki brat says:

   I Srbi, naravno.

 2. milorad5 says:

  "Putin mi je vrlo otvoreno rekao, u jednom od otvorenih razgovora koje smo imali, da je nažalost pustio Sloveniju i Hrvatsku da umaknu i postanu članice EU i NATO-a, ali da neće dopustiti druge zemlje da odu."....cccc koja glupa kučka pa zar ona misli da će iko da joj poveruje u ovo...šta je NJOJ putin rekao...znači koji ogavni glupi lažov....putin bi morao strašno glup da bude i da ovo kaže čak i u privatnom razgovoru...znači, on to ni u snu ne bi rekao jer je pametan čovek čak i da misli tako i želi tako.... a to nema ni veze sa ruskom politikom prema hrvatskoj i sloveniji...oni su rusima nebitni jer ih rusi uopšte ne vide kao nezavisne države koje mogu da naprave bilo šta na svoju ruku,pa zašto bi trošili resurse na totalne NATO trolove...oni padaju zajedno sa NATO padom....zato ni hrvatska ni slovenija ne mogu da vide nijednog ruskog političara ili birokratu većeg formata od ruskog ambasadora tamo...hrvatima treba još ovakvih predsednika i političara..kolinda je zakon bre....zlo će samo sebe da satre:)

 3. michael pan says:

  Kolinda, pusti Putina,plakni se, imam nesto za tebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *