ИНТЕРВЈУ БИВШЕ ХРВАТСКЕ ПРЕДСЕДНИЦЕ: Путин ”крив” што је Колинда изгубила изборе

ИНТЕРВЈУ БИВШЕ ХРВАТСКЕ ПРЕДСЕДНИЦЕ: Путин ”крив” што је Колинда изгубила изборе

12 септембра 2023

КОЛИНДА Грабар Китаровић у интервјуу за британски One Decision подкаст изјавила да се Русија умешала у хрватске председничке изборе и да је зато поражена од Зорана Милановића.

Бивша хрватска председница у интервјуу који је недавно дала британском Оне Децисион подкасту тври да је изградња ЛНГ терминала на Крку разлог што се Русија умешала у председничке изборе у Хрватској на којима је изгубила од Зорана Милановића.– Тај ЛНГ терминал је био највећа спорна тачка са Русијом и вероватно је то био разлог за хибридне акције током предизборне кампање, што је придонело резултату избора 2020. године – рекла је бивша хрватска председница.

Колинда је описала своје сусрете са Владимиром Путином за којег је рекла да има ”старомодни приступ џентлмена и увек је био пристојан и благ”. Тврди да ју је руски председник позвао у Русију и након што је изгубила на изборима, а до сусрета није дошло због пандемије короне.

Колинда Грабар Китаровић каже да је у приватним разговором са Путином стекла утисак да жели да има пуно већи утицај на Хрватску.

– Путин ми је врло отворено рекао, у једном од отворених разговора које смо имали, да је нажалост пустио Словенију и Хрватску да умакну и постану чланице ЕУ и НАТО-а, али да неће допустити друге земље да оду. То је било пре уласка Црне Горе у НАТО, јер су буквално покушали да изазову пуч пре него се Црна Гора придружила – додала је Колинда.

KOMENTARI4 коментара

  1. Miki says:

    Pojednostavimo logiku zapada do kraja - za sve što ne valja kriv je Putin.

  2. milorad5 says:

    "Putin mi je vrlo otvoreno rekao, u jednom od otvorenih razgovora koje smo imali, da je nažalost pustio Sloveniju i Hrvatsku da umaknu i postanu članice EU i NATO-a, ali da neće dopustiti druge zemlje da odu."....cccc koja glupa kučka pa zar ona misli da će iko da joj poveruje u ovo...šta je NJOJ putin rekao...znači koji ogavni glupi lažov....putin bi morao strašno glup da bude i da ovo kaže čak i u privatnom razgovoru...znači, on to ni u snu ne bi rekao jer je pametan čovek čak i da misli tako i želi tako.... a to nema ni veze sa ruskom politikom prema hrvatskoj i sloveniji...oni su rusima nebitni jer ih rusi uopšte ne vide kao nezavisne države koje mogu da naprave bilo šta na svoju ruku,pa zašto bi trošili resurse na totalne NATO trolove...oni padaju zajedno sa NATO padom....zato ni hrvatska ni slovenija ne mogu da vide nijednog ruskog političara ili birokratu većeg formata od ruskog ambasadora tamo...hrvatima treba još ovakvih predsednika i političara..kolinda je zakon bre....zlo će samo sebe da satre:)

  3. michael pan says:

    Kolinda, pusti Putina,plakni se, imam nesto za tebe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u