ИРАК РЕКАО „НЕ“ АМЕРИЦИ: Забранио летове за америчке авионе у случају напада на Иран

IRAK REKAO „NE“ AMERICI: Zabranio letove za američke avione u slučaju napada na Iran

26 juna 2019

Bagdad neće ni pod kakvim okolnostima dozvoliti SAD da iskoristi američke baze na teritoriji Iraka za izvođenje operacija protiv Irana, rekao je predsednik Iraka Bahram Saleh u intervjuu Si-En-Enu.

„Ne želimo da se naša teritorija pretvori u posredni most za bilo kakve neprijateljske akcije protiv bilo kojeg našeg suseda, uključujući Iran“, naglasio je Saleh.„To sigurno nije sastavni deo sporazuma Vlade Iraka i SAD“, dodao je on, podsetivši da se američke snage i antiteroristička koalicija nalaze u Iraku na poziv vlasti te zemlje radi borbe protiv terorističke organizacije DAEŠ.

Do kada će američki kontingent biti prisutan u ovoj državi „zavisiće od potreba iračke Vlade i analize (situaicje) naše komapnde“, uverio je Saleh.

„Želimo da se usredsredimo na obnovu, mir i napredak (naše zemlje) i nećemo dozvoliti da nas vrate u konflikte. Želeo bih da kažem svim državama u regionu, kao i međunarodnim igračima da je stabilnost i bezbednost Iraka od životnog značaja“, primetio je predsednik.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Beli Orao says:

    Pametno a ne ko naša komšijiska đubrad 99 -e!!!

    • Nostalgicar says:

      Komšije Srbije zaista i jesu đubrad, naprosto su se natjecali tko će biti bolji u ulizivanju Americi tako da im dadu šta više baza za bombardovanje. Doduše razvoju takve situacije su uvelike pomogli veleizdajnici Srbije poput Miloševića i mnogih generala u vojsci koji su zapravo bili CIA agenti sa zadatkom uništenja vlastite države tako da zaratuju sa svima i da svi počnu mrziti Srbe. Sve to su iskoristili Zapadni krvoloci da proglase Srbe prvim genocidnim narodom u istoriji što bi im i uspjelo da nije bilo Rusije. Milošević je za svojih 15 godina vladavine uništio i Srbiju i Jugoslaviju a za to bio nagrađen od Zapada sa mnogo miliona dolara i novim identitetom koji je dobio poslije izscenirane smrti u Haagu. Do kraja života je živio bogato i umro je prirodnom smrću prije nekoliko godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *