ИРАН АМЕРИМА ТЕСТИРА ЖИВЦЕ! Лазански открива да ли је на помолу ВЕЛИKИ РАТ!

IRAN AMERIMA TESTIRA ŽIVCE! Lazanski otkriva da li je na pomolu VELIKI RAT!

19 septembra 2019

Tenzije na Bliskom istoku i između SAD i Irana nastavljaju da rastu posle napada na ključna naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, za koje Vašington optužuje Teheran. Da li je na pomolu oružani sukob velikih razmera, objašnjava novi ambasador u Rusiji Miroslav Lazanski!

Predsednik SAD Donald Tramp najavio je pooštravanje ekonomskih sankcija protiv Irana. Američki državni sekretar Majk Pompeo u Džedi razgovarao je sa saudijskim zvaničnicima o odgovoru na napad koji je prepolovio proizvodnju nafte u Saudijskoj Arabiji.Miroslav Lazanski kaže da se, ipak, ne očekuje svetski sukob.

– Moguć je ograničan sukob između Irana i SAD, ne očekujem da se svet umeša. Zavisi kome odgovara napad, a kome napad zapravo smeta – kazao je Lazanski.

On kaže da je Iran već dugo pod sankcijama, i proizvodnja nafte je došla u pitanju.

– Iran se guši u nafti, a sprečava mu se da prodaje i to može da izazove veliki problem – objašnjava Lazanski.

Kako je ocenio, Amerika može da reaguje tako što će da napadne iz daljine određene ciljeve, ali on smatra da ne može da dođe do eskalacije.

– Iran testira živce američkoj administraciji. Oni imaju nuklearni ugovor, i to ne sme da se zaboravi. Taj ugovor je potpisao još Obama i to ne sme da se zanemari – kazao je Lazanski za TV Pink.

KOMENTARI4 komentara

 1. padre says:

  Ko su to "oni", koji ima nuklearni dogovor i sa kim?

  • Beli Orao says:

   Iskreno rečeno ni ja nisam tu zavrzlamu razumio , vjerovatno nije niko !!!

 2. Mile says:

  "Moguć je ograničan sukob između Irana i SAD," - Koliko američkih baza oko Irana bi moglo biti uništeno tokom tog "ograničenog" sukoba? Prebroj ti njih Lazo, po snazi i značaju.

 3. test01 says:

  Koji ugovor - onaj iz koga se USA povukla a Iran treba da postuje?? Lazo budi malo jasniji i pazljiviji u svojim komentarima posto su proturecni kao i izjave sa zapada. Iran ima jaku vojsku i mnogo fanatika, rat sa Iranom nije mala stvar !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *