ИРАН И ЛИБИЈА СПРЕМНИ ДА ЗАУСТАВЕ ИЗРАЕЛ

IRAN I LIBIJA SPREMNI DA ZAUSTAVE IZRAEL

13 oktobra 2023

IRANSKI ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan izjavio je danas da se hitno moraju zaustaviti ratni zločini izraelskog režima protiv palestinskog naroda.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa libanskim kolegom Abdulahom Buhabibom u Bejrutu, rekao da je dogovoreno da se hitno održi sastanak na nivou islamskih zemalja, kako bi se „zaustavio zločin nad nevinim ljudima“.Iranski ministar je ocenio da Sjedinjene Američke Države, slanjem različitih poruka na obema stranama pozivaju na uzdržanost, dok istovremeno šalju oružje Izraelu.

– Zločinački režim izraelskog premijera Benjamina Netanijahua je umešan u ubijanje palestinskih žena i dece u Gazi. SAD ne mogu jednom rukom da šalju oružje i bombe za ubijanje Palestinaca, dok drugom pozivaju obe strane na uzdržanost – naveo je on, prenosi agencija IRNA.

Buhabib je poručio da svi treba da izvrše pritisak na Izrael kako bi zaustavio rat, a stabilnost u regionu, kako je naveo, može se postići samo pravednim rešenjem za Palestinu.

On je naveo da je sa iranskim kolegom razgovarao o sprečavanju eskalacije rata.

– Stojimo uz palestinski narod i zahtevamo prekid opsade Gaze. Takođe osuđujemo zločine cionističkog režima – rekao je libanski diplomata.

Amirabdolahijan je danas o situaciji u Gazi razgovarao i sa premijerom Libana Nadžibom Mikatijem i generalnim sekretarom libanske militantne grupe Hezbolah Sajedom Hasanom Nasralahom.

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Svi samo kenjaju jer su se prodali, Izrael ih je sve kupio. Iranci su govanca, nista drugo.

      • Zeka says:

        Tačno. Greška u naslovu. Libija je za na dugo uništena zemlja. Tamo je potpuni haos koji traje i pao je u zaborav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *