IRAN: Izrael „zvecka oružjem“ i priziva rat

IRAN: Izrael „zvecka oružjem“ i priziva rat

2 октобра 2013
Benjamin NetanjahuIran je danas optužio izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da „zvecka oružjem“, pošto je zapretio da će, makar i sam, sprečiti tu zemlju da proizvede nuklearnu bombu.

Hodadad Seifi, zamenik iranskog predstavnika u misiji Ujedinjenih nacija, rekao je u Generalnoj skupštini UN da su Netanijahuovi komentari „podbunjivački“.

Netanijahu je neposredno pre Seifijevog komentara poručio da Izrael neće dozvolti da Iran razvije nuklearno oružje, čak i ako se tome usprotivi sam, jer je budućnost Izraela ugrožena od Irana naoružanog atomskom bombom koji teži da ga uništi.

Netanijahu je ocenio da je jedini način da se Iran mirno spreči da razvije nuklearno oružje kombinovanje oštrih sankcija sa kredibilnom vojnom pretnjom.

On je opisao takozvanu ofanzivu šarma novog iranskog predsednika Hasana Rohanija kao nastojanje da se oslobodi parališućih sankcija, a da istovremeno nastavi da razvija nuklearno oružje.

Izraelski premijer je ocenio da svi iranski predsednici služe režimu kome se ne oprašta i gde je glavni vrhovni lider ajatolah Ali Hamnei diktator i stvarna moć.

On je optužio Rohanija da organizuje strategiju napretka programa nuklearnog oružja.

Takođe je optužio Iran za podršku sirijskom režimu koji, kako je naveo, masakrira i koristi hemijsko oružje protiv sopstvenog naroda, kao i za direktno učesće u sirijskim ubistvima i masakru nevinih.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u