ИРАН ИЗВЕО РАКЕТНИ НАПАД НА ТЕРОРИСТЕ У СИРИЈИ: Почела је освета

IRAN IZVEO RAKETNI NAPAD NA TERORISTE U SIRIJI: Počela je osveta

1 oktobra 2018

Iranska vojska je izvela raketni napad na organizatore terorističkog napada u Ahvazu i njihove objekte na istočnoj obali Eufrata u Siriji, javila je televizija „Pres“, pozivajući se na portal „Sepa njuz“, koji se povezuje sa Korpusom čuvara Islamske revolucije.Prema podacima iranskog portala, raketni napad je izvela Vazdušno-kosmička divizija Korpusa čuvara islamske revolucije. Iskorišćene su balističke rakete, likvidiran je veliki broj terorista, a ima ih dosta i ranjenih.

Teroristički napad na vojnu paradu u iranskom gradu Ahvazu proteklog vikenda odneo je 25 života, od toga 12 pripadnika elitne Revolucionarne garde. Odgovornost za napad je preuzeo arapski opozicioni pokret „Nacionalni otpor Ahvaza“, koji traži odvojenu državu u provinciji Huzestan.

KOMENTARI6 komentara

 1. Deda Micko says:

  Narucioci teroristickog napada nisu u Siriji, vec u jednoj susednoj zemlji, ali, hajde, pravimo se ludi.

 2. Roy says:

  Svi krpe po Siriji, a glavni krivac je komsija na juznoj strani, ali niko ne smije na cioniste pa udri onda koga stignes

  • Mraš says:

   IRANSKE SNAGE U MAJU OVE GODINE GADJALE SU IZRAEL! ... Izrael jedini u regionu ima nuklearno naoružanje! Ima ono što ti tvrdiš da nije opasnost ko zna zašto. Zatim važno je znati da Izrael ima ubedljivo najbolju avijaciju u odnosu na ostale zemlje Bliskog Istoka. Koliko savršenu PVO treba da ima neka zemlja da bi smela da napadne Izrael, a da joj zauzvrat sposobna izraelska avijacija ne istrese ko zna kakav teret? Kakve rakete zemlja-zemlja ima Izrael?! Ruske snage i ovde u Siriji imaju na raspolaganju nuklearno naoružanje, ali nije svejedno jer najpre koliko dobro treba da je zaštićen od udara njen saveznik država Sirija. Jedino ovo nešto znači - savršenu antiraketnu odbranu (antiraketni štit) nema niko, nema ni Izrael inače bi stvarao još veća zla. Da antiraketna odbrana Izraela je lošija i da je bušna ("Kofa je bušna, majstore moj") to su proverili baš Iranci kada su u Maju ove godine gadjali izraelske vojne baze na ranije otetom sirijskom Golanu. Ne tvrdim da novinari baš pišu istinu, ali ipak pronadji tekst: IRAN NAPAO IZRAEL: Da li je Teheran uhvatio Tel Aviv na spavanju, i DA LI JE OVO POČETAK VELIKE NESREĆE? Stanovnici Golanske visoravni, i Izraelci i Arapi, koji su se uživo javljali u TV program Al Mayadina, tvrdili su da je više od 40 kola hitne pomoći ušlo u vojnu bazu i evakuisalo ranjene... Objavljeno: 11.05.2018.

  • Mraš says:

   Vest od danas: američki izvidjački avion iznad istočnog Sredozemnog mora zagleda se u rusku bazu Hmejmim nastojeći da otkrije šta sve Rusi dopremaju i u kojoj su fazi? Sve što on otkrije uticaće na dalje vojne odluke.

 3. Milan says:

  Amerikanci često tvrde kako je Iran izvor terorizma, a evo sada Iran pokazuje Amerikancima da se bori protiv terorizma. Iran napadima na ovo mesto (Hajin) zapravo pomaže američkoj borbi protiv ISIS. Samo primetno je da Amerikancima i Kurdima uopšte se ne žuri da očiste taj džep ISIS. Amerikancima treba što duže postojanje vidljivog neprijatelja kao opravdanje za njihovu "pravednu borbu" ali i za njihovo što duže zadržavanje u Siriji. Ima još mnogo toga ironičnog u ovome. Ispada da Iran saveznik Sirije pomaže Amerikancima i Kurdima da osvoje i ovaj komad zemlje Sirije. Amerikanci umeju u ovakvim situacijama da "crne" spašavaju helikopterima i da ih prebacuju na druge frontove te ipak dobro je što im Iranci sada pomažu. Evo još ironija. > Pojavili su se snimci da u ovom napadu na Hajin učestvovali su i iranski dronovi koji su kopija ranije zarobljenih američkih dronova. Iranske bespilotne letelice kopirane od Amerikanaca sada mogu da lete i iznad američkih vojnika koji mogu da budu prisutni na drugoj strani Eufrata. Zatim opasno lete gadjajući američke specijalne trupe tj. ISIS. Pritom mogu i Iranci da naprave kolateralnu štetu te da pogode i "žute" tj. Kurde koji su takodje američke proksi snage.

 4. Milan says:

  ‏ "Suriyakmaps" je opet izmerio ko sa koliko teritorije vlada. Strelica gore znači RAST u odnosu na prethodno stanje. Strelica dole - PAD, Dve uspravne crte - nema promene. #Syria (30/9/2018) : - #SAA : 116.464,04 Km2 (62,24%) ⏫ ..... - #SDF : 51.417,22 Km2 (27,48%) ⏫ ..... - #Rebels : 18.130 Km2 (9,7%) ⏸️ ..... - #ISIS : 1087,2 Km2 (0,58%) ⏬ ..... ("Rebels" pobunjenici najverovatnije obuhvata tri oblasti: Idlib, At Tanf i sve što kontroliše Turska.)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *