ИРАН НАЈАВИО ОСВЕТУ: Гореће пола планете земље

IRAN NAJAVIO OSVETU: Goreće pola planete zemlje

4 jula 2020

„Teheran će žestoko uzvratiti bilo kojoj zemlji koja se bude drznula da izvede sajber napade na iranska nuklearna postrojenja“, saopštio je Golamreza Džalali.

Načelnik civilne odbrane Irana izjavio je to u jeku reakcija na požar u nuklearnom postrojenju Natanc, za koji iranski zvaničnici kažu da je mogao biti izazvan sajber napadom.Prema pisanju Rojtersa, najviše bezbednosno telo u Iranu saopštilo je da su otkriveni uzroci požara u nuklearnom postrojenju, koji će iz bezbednosnih razloga biti obelodanjeni u odgovarajućem trenutku.

„Odgovor na sajber napade je integralni deo našeg sistema odbrane. Dokazano je da smo meta sajber napada i uvek ćemo žestoko odgovoriti na njih“, poručio je Džalali na državnoj televiziji.

Državna novinska agencija IRNA je spomenula SAD i Izrael kao neprijatelje sposobne za sabotažu, ali ih nije direktno optužila za požar u nuklearnom postrojenju Natanc.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Jevreji su vas vise puta napali, pa kako ste odgovorili? Nikako.

  2. zaliv.net says:

    Uh sto volim kad cujem ove muslimane kako se busaju u prsa, pokazuju kako su ocajni. Tako su cinili i ovde a kad vide da nije sve tako lako bude ono "bezte noge usrah vas"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *