ИРАН ПРЕТИ ДА ЋЕ НАПАСТИ ВАШИНГТОН

IRAN PRETI DA ĆE NAPASTI VAŠINGTON

22 marta 2021

Iran preti mogućim napadima na Fort Mekner, američku vojnu bazu u Vašingtonu, kao i na zamenika načelnika generalštaba američke vojske Džozefa M. Martina, javlja AP pozivajući se na dvojica visokih obaveštajnih zvaničnika.

Oni navode da je komunikacija koju je Nacionalna obaveštajna agencija (NSA) presrela u januaru, pokazala da iranska Revolucionarna grada razmatra izvođenje „napada u stilu onog na razarač US S Koul“, što se odnosi na samoubilački napad iz oktobra 2000. kada je mali brod pristao uz razarač američke mornarice u luci Aden u Jemenu i eksplodirao, pri čemu je poginulo 17 američkih mornara.Prema navodima izvora AP, obaveštajni podaci takođe su otkrili planove Irana da ubije generala Džozefa M. Martina i da se infiltrira u vojnu bazu u Vašingtonu.

General Martin živi u bazi Fort Mekner, jednoj od najstarijih u Americi.

Te pretnje su razlog iz kojeg je vojska pojačala bezbednost oko Fort Meknera.

Komunikacije koje su presreli američki obaveštajci vođene su između pripadnika elitne jedinice Kuds iranske Revolucionarne garde, a razmatrane su se moguće vojne opcije iz odmazde za ubistvo bivšeg lidera Kudsa, generala Kasema Sulejmanija u Bagdadu u januaru 2020, navode dvojica zvaničnika.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Krenite vec jednom, nemojte o tome da pricate naglas da bi oni to culi. Bas ste ih strasno isprepadali dok njihov saveznik baca bombe i rakete na Vasu drzavu.

  2. persida says:

    Iranci, stari usranci. Cekaju da oh kauboji uniste, pa da se onda osvete. Ne biva.

  3. Rista says:

    Kako ono beše? Ker koji laje ne ujeda? Ili nešto tako nešto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *