Иран прети САД!

Iran preti SAD!

1 januara 2016

4161699Iran treba da proizvede rakete dometa preko 5.000 ukoliko SAD protiv njega uvedu nove sankcije.

Ovo je preporuka sekretara iranskog Saveta za procenu svrsishodnosti državnih odluka Mohsena Rezaija koje je on uputio predsedniku zemlje Hasanu Rohaniju.

Rezai u tom pismu još navodi i naglašava: „Iran je radi dogovora o atomskom programu žrtvovao hiljade svojih centrifuga. A SAD nam na to uzvratile – šamarom u vidu novih sankcija. Nadam se da će iranske rakete – uz Vašu pomoć – uskoro leteti preko 5.000 kilometara“.

Rezai je u nastavku napisao: „Ne sumnjam da će se – čim naša vojna moć naraste, a domet naših raketa premaši 5.000 kilometara – na našem nišanu i takvi ciljevi kao što je američka baza Dijego-Garsija, odakle su 1980. poleteli američki avioni i helikopteri koji su se spustili u pustinji Tabas“.

Rezai je imao u vidu poznatu operaciju iskrcavanja komandosa SAD koji su imali zadatak da oslobode Amerikance-taoce u Teheranu. Ta operacija se, kao što se zna, završila neuspehom.

Vašington je u međuvremenu najvio da će odložiti nove sankcije Iranu koje je nameravao da uvede upravo zbog programa azvoja balističkih raketa.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *