ИРАН ПРЕТРПЕО СТРАХОВИТ НАПАД: Уздрман сам врх државе!

ИРАН ПРЕТРПЕО СТРАХОВИТ НАПАД: Уздрман сам врх државе!

16 октобра 2020

Иран је објавио да је био изложен великом сајбер нападу који је погодио неколико владиних институција, а да притом није оптужио ниједну страну или земљу.

Центар Махер за координацију и помоћу електронским инцидентима, повезан са иранским Министарством комуникација и технологије, потврдио је у среду да је напад великог обима циљао две владине институције и довео до прекида комуникације са мрежама и службама већег броја владиних агенција и институција.– Иран је у недавном периоду успео да одбије и осујети већину сајбер напада којима је био подвргнут – истичући да су „Сједињене Америчке Државе и Израел увек стајали иза оваквих и сличних напада под изговором изазивања саботаже у иранским институцијама“.

Сајбер напад на Центар навео је да су неке владине агенције, након што су примиле упозорења, предузеле иницијативу да привремено укину неке услуге и спроведу техничка испитивања из предострожности, напомињући да су упозорења из предострожности издата владиним званичницима и стручњацима на нивоу земље.

Центар није открио извор напада и размере штете која је после њега настала. Изјава је потврђена у медијским извештајима који су јуче известили да су бројна министарства и институције у Ирану изложене сајбер нападима, што је резултирало поремећајем у мрежама и системима бројних лука и поремећајем банкарског система.

Прошлог фебруара Иран је погођен сајбер нападом, који је описан као највец́и у његовој историји, што је довело до привременог искључивања Интернета.

(Медији)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. persida says:

    Verovatno su ih napali indijanci iz Amazonije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u