ИРАН ПРИЗНАО ДА ЈЕ ОБОРИО УКРАЈИНСКИ АВИОН: Ирански генерал преузео одговорност!

IRAN PRIZNAO DA JE OBORIO UKRAJINSKI AVION: Iranski general preuzeo odgovornost!

11 januara 2020

Iranske vlasti priznaju da je avion ukarjinske kompanije MAU, koji se nedavno srušio pored Teherana, oboren raketom, kao i da je u pitanju „ljudska greška“.

„Kao rezultat ljudske greške slučajno je oboren taj avion“, navodi se u saopštenju iranske vojske.Iz iranskog Generalštaba navodi se i da je avion oboren jer je leteo u blizini važnog vojnog objekta, a do incidenta je došlo jer se sve to odvijalo u trenutku povišene borbene gotovosti povezane sa mogućim odgovorom na američke raketne napade u Iraku.

Iranski predsednik Hasan Rohani naložio je da se preduzmu mere kako bi se isplatile kompenzacije svim porodicama poginulih zbog ove tragedije.

Pored toga, on je naložio i da se nastavi sa istragom kako bi se utvrdili svi detalji uzroka ovog incidenta.

„Istraga će se nastaviti sve dok se ne ustanove svi razlozi uzroka ove tragedije i neoprostive greške“, dodao je on.

Rohani je takođe naložio i da se uklone svi nedostaci u organizaciji iranskih protivvazduhoplovnih snaga kako se ovakvi incidenti više nikada ne bi dogodili.

IRANSKI GENERAL PREUZEO ODGOVORNOST

Komandant vazduhoplovnih snaga Islamske revolucionarne garde Irana Amir Ali Hadžizadeh preuzeo je odgovornost za rušenje ukrajinskog aviona i smrt 176 putnika i članova posade!

On se izvinio naciji i rekao da će prihvatiti odluku iranskih vlasti, kakva god ona bila.

„Kada sam čuo za pad ukrajinskog aviona, poželeo sam da umrem“, rekao je Hadžizadeh na konferenciji za štampu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Magda says:

  Fer je priznati gresku i prihvatiti odgovornost ali to nece vratiti ljude njihovim porodicama na zalost!

  • Miroslav Petrović says:

   Samo neizmerni bes pomešan sa neizmernim strahom, može da dovede čoveka u stanje da napravi takvu grešku. Krive su obe strane podjednako za stvaranje takve psihoze.

  • Zoran says:

   Ma kako niej fer. Prvo vodja iranski rekao Trampu d aje namerno oborio davno putnicki i 290 mrtvih. Sad atvrdio d aniej on oborio, ali na kraju priznao d ajeste. Sta je tu fer moj prijatelju? 50 im poginulo na sahrani Sulejmanu. Sta je tu normalno moj prijatelju? Vidis d abudale i ludci.

  • Zoran says:

   Da li ti znas da iole normalan i pametan naord stopira civilne letove u oblasti gde ce da lete rakete, kad vode rat sa Amerima? Vidis da komletbne budale. Od besa nisu znali sta da rade, nego odma konrtraudarac. Ko da Ameri nisu znali da ce ovi da ih bombardje. Ameri nisu lagali. Iran oborio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *