ИРАН САОПШТИО: САД и Израел нису у стању да нападну наше положаје! СВЕ ЈЕ ЛАЖ

IRAN SAOPŠTIO: SAD i Izrael nisu u stanju da napadnu naše položaje! SVE JE LAŽ

25 avgusta 2019

Mohsen Rezai, predsedavajući Saveta za svrsishodnost (savetodavni organ vrhovnog vođe Irana), negirao je navode izraelske vojske o vazdušnim napadima na iranske ciljeve u blizini Damaska, javila je agencija „ILNA“.

„Sjedinjene Američke Države i Izrael nisu u stanju da napadnu iranske centre i položaje. Tvrdnja Izraela da su iranski položaji bili njihove mete je laž… Naši konsultantski centri nisu stradali“, rekao je Rezai u intervjuu iranskoj agenciji.On je dodao da su postupci Sjedinjenih Američkih Država i Izraela u Siriji i Iraku u suprotnosti sa međunarodnim pravom i da će uskoro „branioci Iraka i Sirije odgovoriti na to“.

Ranije je izraelska vojska saopštila da je izvela vazdušne napade u blizini Damaska na iranske objekte, kako bi sprečila napad iranskih bespilotnih letelica na svoju zemlju. Prema njihovim rečima, mete bombardovanja bili su objekti iranske podgrupe Kuds i šiitskih odreda u selu Akrab, jugoistočno od Damaska. Izraelska vojska takođe navodi da su mogući gubici među iranskim snagama i šiitskim trupama u tim objektima.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *