ИРАН СЕ АКТИВНО СПРЕМА ЗА РАТ: Пребацују дронове и ракете у Ирак

IRAN SE AKTIVNO SPREMA ZA RAT: Prebacuju dronove i rakete u Irak

27 decembra 2020

Korpus čuvara islamske revolucije prebacio je u Irak rakete malog dometa i dronove, piše kuvajtski list „Kabas“, pozivajući se na iranske izvore.

Kako navode izvori lista, rakete „Araš“ koje su prebačene u Irak pripadaju kopnenim snagama Korpusa i predstavljaju precizne projektile malog dometa.Što se tiče dronova, izvori navode da su oni bili proizvedeni u Iranu i da su sada uskladišteni u posebno čuvanim objektima u južnim provincija Iraka.

Prema podacima lista, rakete su bile raspoređene na objektima i u kampovima koji pripadaju iračkim oružanim formacijama, bliskim Iranu. Izvori su naglasili da Korpus može u toku nekoliko nedelja da izvede napad raketama i dronovima po ciljevima, ne samo na teritoriji Iraka, već i u nekoliko drugih država regiona. Izvori tvrde da do ovih napada može doći nakon odlaska američkog predsednika Donalda Trampa i dolaska na njegovo mesto Džoa Bajdena.

Osim toga, izvori naglašavaju da su tokom nedavne posete Iraku komandanta specijalne jedinice „Kuds“, koja se nalazi pod kontrolom Čuvara islamske revolucije, Ismaila Kanije razmatrane mere odmazde za ubistvo iranskog nuklearnog fizičara Mohsena Fahrizadea, za šta iranske vlasti optužuju Izrael.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista says:

    To Ameri i hoće. Da se ratuje tu oko Irana, oko Rusije, Kine...Ovo bi nešto i bilo da su Iranci to prebacili u Meksiko ili Kanadu a ne ispred svojih vrata. Nemoć!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *