ИРАН ШОKИРАО САД, ОВО НИ РУСИ НЕМАЈУ! Развили ПВО за обарање крстарећих и балистичких ракета, ДОМЕТ МУ ЧАK 400 KИЛОМЕТАРА!

IRAN ŠOKIRAO SAD, OVO NI RUSI NEMAJU! Razvili PVO za obaranje krstarećih i balističkih raketa, DOMET MU ČAK 400 KILOMETARA!

10 avgusta 2019

Iran je saopštio da je razvio unapređeni lokalni sistem raketne odbrane s dometom od 400 kilometara od krstarećih i balističkih raketa i dronova.

Kako prenosi Rojters, iranska državna televizija prikazala je snimak Falaka, vozila i pokretne radarske instalacije, navodeći da je reč o poboljšanoj verziji sistema Gama, za koji stručnjaci kažu da je urađen na osnovu ruskog modela.Zapadni vojni analitičari navode, međutim, da Iran često preteruje kada govori o svojim vojnim kapacitetima, iako je zabrinutost zbog njegovih balističkih raketa dugog dometa navela Vašington da prošle godine istupi iz sporazuma postignutog 2015. između Teherena i velikih sila koji je predviđao ograničenje njegovo nuklearnog programa u zamenu za olakšanje ekonomskih sankcija.

– Ovaj sistem ima visoke mogućnosti i može da otkrije sve vrste krstarećih i balističkih raketa i dronova – rekao je general Alireza Sabahifard, komandant vazdušne odbrane iranske armije.

Kako prenosi poludržavna agencija Mehr, Sabahifard je rekao da je Falak unapređena lokalna verzija sistema koji je već dugo van upotrebe.

 

 

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    Znači, vest je polusigurna, kad je prenosi poludržavna agencija1

  2. Slobodanka says:

    Red je da se košta (proba).

  3. petrovgrad says:

    To je stara civilizacija. Kad smo Mi u Uvropi spaljivali svakoga ko je znao malo više od papinih sveštenika. Za to vreme u Teheranu, Damasku, Bagdatu postojili su univerziteti, TAMO SE ZA TO VREME PROUČAVALA Matematika, Hemija, Astrologija, Filozofija,.. NATO je izgleda shvatio da Iran i Libija nisu isto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *