ИРАН „ЗАЛЕДИО“ АМЕРИКАНЦЕ: Две америчке базе у домету наших ракета

IRAN „ZALEDIO“ AMERIKANCE: Dve američke baze u dometu naših raketa

15 septembra 2019

„Dve američke baze i jedan američki brod na Bliskom istoku nalaze se na meti iranske vojske i na njih mogu biti izvedeni napadi u slučaju rata“, izjavio je Amir Ali Hadžizade, komandant vojno-kosmičkih snaga Korpusa čuvara Islamske revolucije.

„Baza ’El Udejd‘ (koja se nalazi Kataru), baza ’El Zafra‘ (u Ujedinjenim Arapskim Emiratima) i jedan američki brod u Omanskom zalivu nalaze se na meti, a u slučaju odgovora Amerike, mi ćemo udariti na njih“, navodi agencija „Tasnim“ izjavu Hadžizade.On je naveo i da se svi američki brodovi i baze, koje su u predelu od 2000 kilometara, nalaze u dometu iranskih raketa.

Ministarstvo spoljnih poslova Irana je okarakterisalo kao lažnu izjavu američkog državnog sekretara Majka Pompea, koji je izjavio da iza napada na naftne objekte u Saudijskoj Arabiji stoji Iran.

Jemenski pobunjenici Huti su 14. septembra preuzeli odgovornost za napade dronovima na pogone kompanije „Saudi Aramko“. Huti su upotrebili deset dronova za napade na naftne pogone i obećali su da će proširiti napade na Saudijsku Arabiju.

KOMENTARI29 komentara

 1. persida says:

  Sta pretis Americi, preti malo Izraelu, ako si musko.

  • Miraš says:

   Hajde, upitaj se zašto i on preti Americi. Upitaj se konačno već jednom šta je to što ne vidiš i ne znaš. Po emocijama patriota + ne znati dovoljno = KORISNA BUDALA, GOTOVA BUDALA.

   • persida says:

    Daj, iznesi nam majke ti, sta je to sto ti znas dovoljno, pa da se svi obrazujemo. O tome kako cionisticki lobi kontrolise americku politiku pisala su cak i dva americka profesora (obojica su najureni sa fakulteta). Proganjaju ih jer su rekli istinu, ali za zamraceni balkanski um to je nedostizno, ti pripadas onim Srbima koji emocije izjednacavaju sa cinjenicama, a pre svega sa logikom koja stoji iza tih cinjenica.

    • teoretičar says:

     Uspon Perside. Inteligencija uz logiku, na delu.

  • Slobodanka says:

   Država Izrael se znalački dobro grebe na mnogim mestima, ali ne počiva svet na državi Izrael. Ti tučeš manje značajan sporedni cilj, a ne tučeš vitalne ciljeve i misliš rešićeš tako problem. Evo zamisli da je poražen Izrael, ko bi sve ostao nenačet: SAD i natovske zemlje, EU, bliskoistočne zemlje naklonjene SAD-u (KSA i manje zalivske države), Južna Koreja, Japan i još neke azijske države koje su naklonjene SAD-u. Preostala družina bi se tek razgoropadila pod vodjstvom SAD.

  • Slobodanka says:

   Posle pretpostavljenog nestanka Izraela ne bi se smirio ni Bliski Istok. Mnogi od njih bi pobegli za Ameriku, a tamo ih već ima. Onda bi preko države SAD još žešće radili na ostvarivanju svojih ciljeva. Nego treba ekonomski oslabiti SAD, na kom parazit vegetira. Šta biva sa pantljičarom kad umre njen domaćin, to ti je recept i za Izrael.

   • persida says:

    Izraelov zastitnik je Amerika, ali Rusija jos vise. Pa to i lud moze da vidi, Natanjahu leti za Moskvu kad god mu se cefne, jedva da se i najavi, i Putin mora da ga primi i ispunjava mu zelje. Uporedi koliko je puta poslednjih godina posetio Rudiju, a koliko puta Ameriku. Da li je to slucajno? Stvari su se promenile, sada je Rusija glavni zastitnik Izraela. Cionisticki lobi kontrolise i Ameriku i Rusiju. Izrael je samo alatka u njihovim rukama. Previse oslanjas na dnevne novine, a nimalo na logiku dogadjanja.

    • Slobodanka says:

     Klepećeš jedno te isto kao pokvareni vergl. Ako je Rusija zaštitnik Izraela, zašto je onda Rusija ispred nosa otela Izraelu polugotov plen po imenu Sirija? Operacija Basalt za oslobodjenje pokrajina Dara i Kunejtra vodjena je u junu prošle godine. Pre toga Izrael i SAD su imali plan da od pobunjenika "zelenih" i od ratnika ISIS-a "Crnih" u tim pokrajinama da naprave još jednu autonomiju u Siriji. Poput one kurdske i poput našeg otetog KIM. Da je njihov plan uspeo time bi ranije oteta sirijska visoravan Golan bila još bolje ušuškana, još više bi je udaljili od Sirije. Teritorija koju je trebalo osloboditi je bila veoma nezgodna za oslobodjanje, na samom je jugu Sirije, pa još na zapadu je Izraelska vojska, Na jugu u Jordanu su bili prisutni tenkovi SAD i V. Britanije u većem broju, time su pokazivali mišiće. Svi smo strepeli šta će se desiti i da li će ta operacija snaga SAA uopšte uspeti. Uspela je uz rusku pomoć, čak dosta brzo. Ni Izrael ni SAD ni V.B. nisu se usudili da bilo šta preduzmu. Izrael je tada imao da vidi kako njegovi teroristi nestaju i da se sused Sirija lepo vraća na svoju teritoriju. Čak su tada Izraelci priznali s čime su teroriste u tim oblastima snabdevali i pomagali. Morali su to da priznaju jer na upravo oslobodjenom terenu zaplenjena je i pomoć teroristima izraelske proizvodnje. Od tada Izrael može samo da strepi da nakon sirijskog rata u kratkoj vojnoj operaciji snage SAA mogu da povrate i Golansku visoravan, a ona je oteta daleke 1967 godine. ... Naravno da Netanjahu trčka do Moskve. Sve njegove posete su najavljene, nije istina da ide nenajavljeno. Putin ga prima zbog još jednog važnog razloga. Izrael i Sirija uopšte nemaju diplomatske odnose, ako se može nešto pa makar i sitno odraditi diplomatijom to će odraditi Kremlj. Što se tiče Izraela to nije ni neobično ni nešto novo. Takva je njihova kultura, još u drevnoj Judeji su se isto tako snalazili. Da bi ostvarili svoje ciljeve veoma vešto su se obraćali onima koji su moćni.

     • persida says:

      A sta se desavalo kad rat nije zavrsen, kad Izrael koka ruske baze kad mu se cefne, a ako ne koka, a ono prelece.

     • persida says:

      Pricas da je Izrael nevin i da su Amerikanci krivi za sve, a na pocetku svog komentara pises da je Rusija IZRAELU OTELA PLEN KOJI SE ZOVE SIRIJA. Da li shvatas koliko lupetas, cas jedno cas drugo. Ako je Sirija trebala da bude plen Izraela, a Rusi toboze brane Siriju, onda je bio neminovan sukob izmedju Rusije i Izraela, al to ne biva. Naprotiv, Rusi mazohisticki (ili u dogovoru) trpe izraelska izivljavanja. Izvini, ali nemas nikakvog smisla za logiku, samo prezvakavas ono sto stampa zeli da prihvatimo za istinu.

      • Slobodanka says:

       Da si pratila sirijski rat ne bi sad napisala ove gluposti kačeći se za svaku moju reč. Izrael je hteo deo Sirije za sebe, ali država SAD snosi najveću krivicu za sve što se dešava na Bliskom Istoku.

      • Slobodanka says:

       Sirijske okrajine Dara i Kunejtra koje je za sebe hteo Izrael imaju zajedno otprilike 5.000 km2, a cela Sirija ima oko 185.000km2. Nauči najpre bar geografiju.

    • Slobodanka says:

     Ne možeš da nam prodaješ tvoje poluizmišljotine. Pratili smo pažljivo tok sirijskog rata i znamo šta se sve dešavalo. Vidi se da ništa ne znaš i da te to zapravo ni ne interesuje, nego kao da si plaćena da nam ispiraš mozak.

     • persida says:

      Ziveo car Putin i supruga mu Slobodanka, molila bih da mi se prizna da je makar ovaj komentar u redu.

     • Pravda says:

      Za nju je stapina pa da ide za ovcama.

  • Deda says:

   Persida, treba ti muško?

   • persida says:

    Zar ne mislis da i tebi treba musko?

    • teoretičar says:

     Ovaj odgovor lomi kosti znatiželjnih osoba.

 2. petrovgrad says:

  Sada Putin trlja ruke, bice prodaje nafte bez konkurencije. Ti Huti dobro nisane.

 3. A akoM says:

  Nije to ništa,nego je i Iran u dometu USA raketa!

  • Slobodanka says:

   Siran ima s čime da presretne američke rakete. Iran poseduje sisteme za PVO, ima i ruske S-300 i sisteme sopstvene proizvodnje Bavar 373.

   • persida says:

    Videli smo koliko su ruski S 300 pouzdani, nimalo, sifre su predate Izraelu i ta gvozdjurija je neupotrebljiva, Rusi su naprosto opljackali Irance. Zato je i stvoren Bavar.

    • teoretičar says:

     surovo kao istina

  • teoretičar says:

   osvešćenje

 4. persida says:

  Slobodanka prepricava sta je nasla u dnevnoj stampi, a logike nigde, nikakvog licnog stava, emocije, intuicije, samo klepetanje sarke na vratima.

 5. teoretičar says:

  Većina komentatora je startovala svoje životne analize sa tim da Jevreji vladaju svetom i toga se drže već decenijama. Mrzi me samo da se vraćam po komentarima i izvučem im šta su pisali zadnjih godina. A onda se pojavila Persida(sećam se da sam se iznenadio i njenoj nagloj pojavi i njenoj jednostavnosti i upornosti i polako je pratio par meseci bez mešanja u njene komentare. I Persida sirovo surovo iznela sve te stavove, stim što je nemilosrdno podvukla i Rusiju u toj grupi. Ako se vi dame i gospodo sećate kako ste reagovali kada sam ja mlatio po ruskim oligarsima i bezobzirno ih svrstavao u Ruse, onda ste vi danas, u najmanju ruku iz neke oportunističke nekontrolisane mržnje ili koji vam je to vrag, najednom promenili stavove. Pazite sad i gledajte pažljivo - Persida napiše najviše par rečenica ali vi onda utrošite maltene sate pišući odgovore na Persidine dve rečenice. Zar su stvarno toliko jake? Pa ispada da jesu. Padate nisko i od nemoći je pokušavate vređati i koješta još. To je vrlo loš znak o vašoj svesti i onome što se zove osnovna kultura a ta kultura nestaje najčešće od nemoći da nekome otkinete glavu. Nema veze. To su vaša obeležja i vi sami treba da se izborite sa tim. Ja sam to primetio i pravo da vam kažem, tolika prizemnost od nekih od vas me iznenadila. Aj da vas samo potsetim kako ste pokušali da me zaskočite nekoliko puta zadnjih godina kada sam tvrdio da je ruski kapitalizam nakazan, da je kopija, da je polupropast za Rusiju i da su oligarsi Rusije ruske lopurde kojima Putin malo nešto može ali najviše ništa veliko ne može, onda ste me "rušili" tvrdeći da su gotovo svi ruski oligarsi većinom Cionisti, Židovi, Jevreji, dakle po vama, poznati finansijski manipulatori koji vladaju svetom, a NE Rusi. Danas, kada ste sreli razgolićenu sliku tih vaših stavova u vidu Perside, odjednom tvrdite da nisu Izrael i Jevreji ti koji drmaju Svetom, iako ste do juče to isto pisali, nego tamo neka Amerika. Neću da iznosim i svoje stavove, nego isključivo se osvrćem na vašu prevrtljivost nastalu iz čistog inata. Da vas potsetim ipak. U Siriji se gotovo više i ne spominje Amerika, nego Izrael. Ako se slažete sa tom mojom primedbom, kako vi to objašnjavate? Mislim, nemojte meni da objašnjavate jer sam vas verovatno dirnuo gde ne treba, ali ste dužni sebi da objasnite takve stvari. Moji stavovi nisu kao vaši, ne potpuno ni kao Persidini, ali vama su promakli. Persidi nisu. Znate, dragi prijatelji, kada imate prilagodljive stavove, onda ne treba da napadate druge, jer će se vaši stavovi vrlo brzo promeniti kao i trenutno što ste zapenili da branite Izrael i Jevreje, potpuno nesvesni šta ustvari pišete. Moj stav o posetama Izraela Kremlju nisam nikad izneo a neću ni sada tako da ne trčite da mene optužite za bilo šta, nego sedite i objasnite sebi zašto ste odjednom promenili vaše decenijske stavove o jevrejima??? Evo da vam malo podmetnem nogu. Persida, izvini jer ovo je samo zla namera i ja ću je sada sprovesti, ali uopšte nije moje mišljenje o tebi. Dakle, dragi moji vi nekoliki komentatori, da li ste ikada pomislili da je Persida izraelski bot? Kako se to stvara? Pa lepo. Vi napade cioniste i židove decenijama i oni vam postave jednu tvrdu ličnost koju ćete vi pomalo iz nemoći čak i zamrzeti(jer ste naivni i lako nasedate) a ta ličnost onda počne surovo sirovo da trpa Putina(koga vi obožavate...aha-našla ga) i sve redom u cioniste i vi puknete ko truli paradajz i polako, posle par dana maltene počnete da branite Izrael a uskoro i njegove "interese" u Siriji. Nije Persida bot, ali vi ne shvatate ni sami sebe ni svoje menjanje stavova pa kako da razumete jednu osobu koja je tako surovo sirovo iskrena i otvorena kao Persida? (Persida, šarmon suvenir!)

  • Slobodanka says:

   Neki od ovih tekstova jesu probni balon. Da li neko prati naše komentare? Iz njenog pisanja Rusi mogu zaključiti da smo kao Ukrajinci, a Bogami i još gori. Persa miriše na neku Krajinku-Ukrajinku. Ukronacisti su raspravljali ranije veoma slično o Putinu kao Sida, ali evo izabrali su za precednika baš Zelenskog koji je Jevrejin. Ne bih da Rusi zaključe da smo ukronacisti jer onda će nas ostaviti Zapadu ZAUVEK. Dve Ukrajine to je mnogo i Rusima.

  • Slobodanka says:

   Prava Ukrajina zbog blizine Rusije ima veće šanse od nas. Ona vremenom još i može da bude u boljem položaju tj. spašena. Ali ova naša južnoslovenska "Ukrajina" dobro omedjena sa EU i NATO državicama NE SME DA SE KOCKA. Sida bi nas da strpa u Zapad pošto poto i zasigurno 100%, ali to pred nama ne sme da prizna pa stoga u drugim komentarima oponaša srpskog patriotu.

  • Slobodanka says:

   Izrael? Izrael dosad nije priznao tkzv. Kosovo. Mi nemamo moć da promenimo ponašanje Izraela milom, a još manje silom, takodje ni drugih bitnih igrača na svetskoj pozornici. Prema tome sačuvajmo bar to da Izrael ne priznaje tkzv. Kosovo. Veća veština je suzdržati se i baš sve NE REĆI, nego samo pričati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *