ИРАН ЗАПРЕТИО! Столтенберг сазвао ХИТНУ СЕДНИЦУ НАТО пакта

IRAN ZAPRETIO! Stoltenberg sazvao HITNU SEDNICU NATO pakta

5 januara 2020

Teheran će izvesti napade na američke vojne objekte kao odgovor za ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija, izjavio je savetnik vrhovnog lidera Irana Ali Hamenei Husein Dehgan u intervjuu za Si-En-En.

„Amerika je započela rat, stoga je ona i dužna da prihvati adekvatan odgovor zbog svojih postupaka“, rekao je on.Dehgan je rekao i da će napad izvesti iranske oružane snage, naglasivši da „period rata može da bude završen samo kada se nanese udarac koji je jednak onom koji su nanele američke snage“.

On je odgovorio i na izjavu Trampa, koji je zapretio da će izvesti napad na 52 objekta Irana, rekavši da, „ako oni govore o brojci 52, mi ćemo govoriti o 300“.

Podsetimo — iranski general Kasem Sulejmani ubijen je u američkom napadu u Iraku.

STOLTENBERG SAZVAO HITNU SEDNICU NATO PAKTA

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg sazvao je hitnu sednicu Severnoatlantskog saveta zbog tenzija u Iraku, saopštila je austrijska novina „Standard“.

Zasedanje je zakazano za ponedeljak u 15 časova.Ovo zasedanje dolazi u svetlu kada je zvanični Bagdad, nakon što su američke snage ubile iranskog generala Kasema Sulejmanija na teritoriji Iraka, poništio sporazum o razmeštanju trupa međunarodne koalicije za borbu protiv terorista, prevođene SAD, i zatražio da sve strane vojske napuste zemlju.

Inače, Severnoatlantski savet je najvažniji organ unutar Alijanse koji služi za donošenje političkih odluka.

U savet ulaze stalni predstavnici zemalja članice NATO-a, a zasedanja se organizuju u proseku jednom sedmično, dok se jednom u pola godine ovaj savet održava na nivou ministara spoljnih poslova.

Podsetimo, iranski general Kasem Sulejmani ubijen je u američkom napadu u Iraku. To je izazvalo oštru reakciju zvaničnog Bagdada, koji je rekao da taj čin predstavlja grubo kršenje suvereniteta Iraka i uručio protestnu notu američkom ambasadoru.

KOMENTARI10 komentara

 1. persida says:

  Smrdonogi kauboji zele da kontrolisu celu galaksiju, za pocetak, a posle krecu i na crne rupe.

 2. Milan says:

  Teheran će kao odgovor izvesti napade na američke vojne objekte. NATO kamarila koja se nalazi u snagama koalicije da li će da brani svog starijeg brata i njegove vojne objekte? Ili će pobeći kući?

 3. Milan says:

  Iz Iraka treba da odu sve strane vojske, dakle to važi za pripadnike vojske svih 29 NATO članica.

 4. Velika Metla says:

  Sastaju se fašisti,da ubrzaju svoju propast! Daće Bog i to vrlo brzo!

 5. Gardista says:

  Bice velikog vatrometa.

  • Slobodanka says:

   A na osnovu takvih očekivanja biće i skoka cena nafte. Da li samo podižu očekivanja o velikom ratu koji samo što nije počeo i to u regionu u kom ima mnogo nafte, a da je zapravo glavni cilj > skok cena nafte? Mogu tako 3 godine da nas vozaju u stilu: "Evo veliki rat samo što nije počeo".

 6. Istina says:

  Ameri su sebi već unapred presudili. Sa Iranom su u savezništvu Rusija i Kina a uskoro će i Pakistan mislim da nema smisla da komentarišemo šta sve može da se desi. Ovo je početak kraja Amerike kao i NATO dominacije ne samo u Evropi nego i u svetu. Kukavički kao i u svim ostalim izgubljenim ratovima USA traži samo izgovor i razlog da napadne zemlje koje nisu ni u jednom pogledu ugrozile mir čovečanstvu. Zato će Rusija uskoro preuzeti glavnu ulogu mirotvoraca kao što su u Siriji. Ceo svet zna ko su pravi teroristi i šta su naumili - porobljivanje čovečanstva, uništavanje slobode i kretanja kao i podržavanje vojnih industrija koje ne mare za božji narod. Koliko će jim biti potrebno još žrtava bez obzira na religiju, naciju i opredeljenje niko nezna ali zna se samo jedno, da je početak sukoba počeo i da nema povratka...

  • persida says:

   Navedi dokaze da je Iran u savezistvu sa Rusijom. Putin nije smeo ni da bekne povodom nedavnog akta drzavnog terorizma, tip je najveci ljigavac u istoriji. Sve sto on kaze je tesko palamudjenje, opste mesto. Iran nema saveznika, zato ih i jasu, kao i Srbe.

   • Milan says:

    Najznačajniji trgovinski partner Irana je Rusija i to baš u ovom vremenu kad se SAD i Zapad drže ekonomskih sankcija prema Iranu. Ne bidi pusta i mani se laprdanja, šta je ko rekao ili nije rekao. Gledaj dela.

 7. Savetodavac says:

  Nema razloga da unapred najavljuju svoje postupke preko medija. Neka odrade nešto konkretno, kao i USA, pa posle neka žvalave naširoko. U regionu imaju USA vojnih objekata na pretek. Na kraju će biti po onoj našoj staroj da "kuče koje laje, ne ujeda"...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *