ИРАН ЖЕСТОКО ЗАПРЕТИО: Американци претворићемо Вам дневну светлост у мркли мрак!

IRAN ŽESTOKO ZAPRETIO: Amerikanci pretvorićemo Vam dnevnu svetlost u mrkli mrak!

3 januara 2020

Ajatolah Ahmad Katami predvodio je današnje molitve u Teheranu, samo nekoliko sati nakon što je u vazdušnom napadu SAD-a u Bagdadu ubijen iranski general Kasem Sulejmani, preneo je AP.

Katami je rekao da Amerikanci više nikada neće uživati u duševnom miru nakon ubistva komandanta elitne jedinice Kuds Iranske revolucionarne garde generala Kasema Sulejmanija.On je dodao: „Kažem Amerikancima, posebno Trampu, osvetićemo se tako što ćemo im dnevnu svetlost promeniti u mrkli mrak“.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei imenovao je danas brigadnog generala Ismaila Kaanija za novog komandanta Kuds jedinica nakon ubistva Kasima Sulejmanija.

Gani je bio zamenik Sulejmanija koji je poginuo jutros u američkom napadu u Iraku.

U međuvremenu, najmoćniji irački šiitski verski vođa ocenio je napad SAD u kojem su, takođe, ubijeni irački zvaničnici kršenjem iračkog suvereniteta.

Ajatolah Ali al-Sistani je u svom govoru tokom današnjih molitvi rekao da zemlju očekuje suočavanje sa „veoma teškim vremenima“ i pozvao na suzdržavanje svih strana.

KOMENTARI7 komentara

 1. petrovgrad says:

  Iran će Amerima napraviti pakao od života. Perijanci su ozbiljna nacija. Ameri su samo u jednom ispred Irana i to po masovnim ubistvima nedužnih naroda.

 2. Mile says:

  Iranske elitne snage Kuds, kojima je Sulejmani komandovao, realizuju svoje vojno-političke aktivnosti u inostranstvu. Ali ne samo na Bliskom Istoku, i ne samo u Aziji. Snage KUDS imaju agenture i u Latinskoj Americi, i u samim SAD. Mrkli mrak mogu da naprave u SAD. Kako alp bo SAD funkcionisale u slučaju ozbiljnijeg nestanka električne energije.

  • Mile says:

   ... Kako bi SAD funkcionisale...

  • persida says:

   Ako iseku struju, Melanija nece moci da se nasminka.

 3. Avenger says:

  U americi niko nije nedužan, svi su nekom nešto dužni.A da izigravaju svetkog policajca, pa stvarno su svima dojadili, mora neko da ih spusti na zemlju.Lako je u tuđim dvorištima igrati ratne igre, neka malo probaju kako je kad im se rat desi u svom dvorištu.

 4. persida says:

  Putin je americki partner, Kina je podmukla i alava na dolar, a Iran nema snagu da pobedi Jewmericu. Izgleda da ce nas smrdonogi kauboji jahati jos dugo. Uzas, uzas...

  • Slobodanka says:

   1. Rusija nije američki partner. Za razliku od ranijeg ponašanja SSSR-a današnja Rusija ne želi da nosi glavni teret konfrontacije sa SAD-om i Zapadom te pretpostavljam da iz te razlike gradiš pogrešnu sliku. 2. Zašto Kina ne sme da ima apetite prema novcu? Otkud ta filozofija da Kinezima ne treba novac ili da im ne pripada novac? Je li to iz američke kujnice pošto samo njima pripada sve, najpre novac i zatim sve ostalo. 3. Iran je dovoljno jak da izdrži predstojeći napad SAD. Već to je dovoljno jer čim nema američkog napredovanja u osvajanjima, za SAD je to propast. I to ne samo vojna i politička propast, nego najvažnije je da je to i ekonomska propast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *