ИРАНЦИ ОДБРУСИЛИ ВАШИНГТОНУ! Жесток одговор након отимања нафтних танкера!

IRANCI ODBRUSILI VAŠINGTONU! Žestok odgovor nakon otimanja naftnih tankera!

17 avgusta 2020

Prema rečima iranskog ministra energetike Bidžana Namdara, nafta je „prodata kupcima i uplata je već izvršena“.

Nafta iz tankera koje su zaplenile SAD na putu ka Venecueli nije u vlasništvu Irana, izjavio je danas iranski ministar energetike, insistirajući da SAD nisu imale pravo da vrše konfiskaciju tovara u međunarodnim vodama.Američka administracija je saopštila da je zaplenila naftu iz četiri tankera u nameri da osujeti iransku isporuku energenata Venecueli, u okviru svoje politike maksimalnog pritiska na Iran i Venecuelu, preneo je AP.

– Amerikanci tvrde da su zaplenili iransku naftu. Međutim iako je nafta poslata iz Irana, ni tankeri ni nafta nisu u vlasništvu Irana – pojasnio je iranski ministar, ne navodeći ko su krajnji kupci nafte.

Iranski ministar je na svom Tviter nalogu objavio da su SAD „pirati sa Kariba“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Zorana says:

  Pa to je istina. Nafta je prodata i vlasnik je sad onaj ko ju je kupio hahahaa. Ameri postali pirati, a promasili vlasnika robe hahaaha.

 2. Zoran says:

  Vwnwcuela, prebogara naftom, kupuje je od tamo nekog. :)

 3. Rista says:

  Iran je cica sa dva lica, Prodao naftu kao Venecueli, uzeo pare i dojavio Amerima da je nafta plaćena. A venecuela sve pare drži u Britaniji i Americi, što znači oni sigurno ne kupuju ništa. Ameri došli, uzeli naftu i dobili "oštar odgovor" Irana. Prodali iransku naftu Putinu za jedan svemirski motor, a Putin po dogovoru sručio naftu u kineski naftovod. Kinezi mu ionako plaćaju u pola cene sve što rusija izvozi u Kinu. Sirovine. Sigurno ne izvozi lade. Ionako Rusiji više ništa ne treba. Prihvatili su koronu od Zapada i Kine, poklonili joj se, sjebali ionako labavu privredu, pa zašto ne bi malo i dobili. Eto, Rusi, a ne Veneculea su dobili kantu nafte. Iran šuruje sa Kinom i Amerikom a Rusija se guzi. A tu naftu je ustvari kupila i platila Srbija, samo ne smeju da nam kažu. Ako neko ima lepšu priču, neka kaže. Ako niko ne kaže ništa više nego što je Iran rekao, onda je moja teorija apsolutno tačna.(Drugim rečima, ne nasedam na nameštaljke Irana i Amerike a ono ostalo što sam napisao je mašta, koja je podosta odraz stvarnog stanja stvari između Irana, Amerike, Kine i Rusije)

  • mikan says:

   gde si to sve procitao?

   • Rista says:

    Ja nisam ti, tajko, i ne čitam tuđe ideje, nego ih stvaram. Čitaj i možda nešto naučiš. Ono tamo si zabalavio sa svojim drugarima pa ti nisam ni odgovorio. Nije bilo vredno moga truda ali sada si malo pristojniji. Toliko si glup da nisi ni primetio "ono što sam napisao je "mašta", ili ti razmišljanje karikirano današnjim podmuklostima svih država sveta. Ali ti nisi na tom nivou shvatanja. To za tebe kao svetlosna godina. Ako nemaš ništa protiv. Pozdravi zalivčića, majmune i treniraj se da shvatiš šta čitaš.

 4. uddu says:

  Stvarno,Venecuela puna nafte a oni je prose od Irana.Jadan li je samo onaj narod u Venecueli.I oni su naivni kao i mi !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *