ИРАНЦИ ОТКРИЛИ КОЈИ ЧОВЕК је организовао побуну у њиховој земљи!

IRANCI OTKRILI KOJI ČOVEK je organizovao pobunu u njihovoj zemlji!

5 januara 2018

DRŽAVNI tužilac Irana Mohamad Džafar Montazeri izjavio je da nerede u njegovoj zemlji organizuju i raspaljuju SAD, Izrael i Saudijska Arabija.

Ocenio je da se radi o antiiranskoj zaveri i naveo da je plan za izazivanje nemira razradio Majkl D’Andrea koji je ranije rukovodio odeljenjem CIA za borbu sa terorizmom.

Prema Montazerijevim rečima, D’Andrea je formirao i grupu koja izaziva nemire i nerede po Iranu:

„U grupi je i jedan oficir povezan sa Mosadom. Grupa je plan koji je razradila nazvala Doktrinom dosledne konvergencije. Podaci koji su u njega uneti prikupljani su nekoliko godina. Sve rashode grupe plaća Saudijska Arabija“.

Montazeri je otkrio da su u pripremama za izazivanje nemira učestvovali i leva ekstremistička iranska grupacija „Organizacija mudžahedina iranskog naroda“, pristalice monarhije i nekoliko grupa „povezanih sa komunizmom“.

Državni tužilac je precizirao da je grupa formirala „dve operativne ćelije“ – jednu u iračkom gradu Erbilu, a drugu u Avganistanu. To je, prema njegovim rečima, urađeno da bi se proteste u Iranu ubacili pripadnici Islamske države.

New York Times je u junu 2017-te objavio da će delovanjem CIA prema Iranu rukovoditi Majkl D’Andrea koji ima dva nadimka – „Tamni princ“ i „Ajatolah Majk“.

U istom tekstu je naveo da je D’Andrea bio koordinator potrage za Osamom bin Ladenom.

Juče je komandant Korpusa čuvara islamske revolucije – general Mohamad Ali Džaafari – objavio da je smuta-2017 u Iranu doživela poraz.

Danas je ministar unutrašnjih poslova Irana, Abdolreza Rahmani Fazli, saopštio da je u protestima učestvovalo oko 42.000 ljudi.

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  Rekao sam Mosad, pre nego sto su Iranci ista znali. Pa, to je prosto, Izrael je iza svakoga nereda, a radove na terenu izvode Ameri i Saudijsci.

  • Velika Metla says:

   Goran,dopiši i "pirgave"! Svi oni duvaju u istu tikvu!

  • padre says:

   Ako se nisu javljali u novinama, to ne znači, da nisu znali!Samo amerićke službe se valjaju po novinama, da bi se prvili važni, koliko oni znaju!Kad je neki iz ruske obaveštajne službe govorio nešto po novinama?

 2. goran says:

  Da, i pirgavi, svakako.

  • Velika Metla says:

   Goran,ne znam jesi li primetio imaš ovde u desnom uglu polje "Odgovori",pa kad hoćeš nekome da odgovoriš pritisneš na to polje i napišem "ime"komentatora,tako da se zna tačno kome je upućen! Onda će biti mnogo manje zabuna oko toga kome je komentar upućen! Greške se dešavaju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *