ИРАНЦИ САОПШТИЛИ: „Завршили смо“

IRANCI SAOPŠTILI: „Završili smo“

9 januara 2020

„Iran je završio svoju osvetu za ubistvo generala Kasima Sulejmanija i neće preduzimati nove vojne akcije ako ne bude bilo američke agresije“.

To je rekao ambasador Irana pri Ujedinjenim nacijama Madžid Taht-Ravanči.„Naša akcija je bila proporcionalna ubistvu Kasima Sulejmanija. Naša akcija je završena. Ako Amerikanci ne budu vojno delovali protiv Irana, što se nas tiče, nećemo uzvratiti“, rekao je Taht-Ravanči, odgovarajući na pitanje Tas-a o reakciji Teherana na izjavu američkog predsednika Donalda Trampa.

Tramp je rekao da su SAD spremne za mir sa Iranom, ali je najavio i nove oštrije sankcije prema Teheranu.

Iranski diplomata je dodao da je Teheran postupio u skladu sa Cclanom 51 Povelje UN koji govori o pravu na samoodbranu.

„Ali ako odluče da deluju vojno, Iran neće imati izbora nego da odgovori“, dodao je on.

Iran je izveo raketne napade na dve baze sa američkim vojnicima u Iraku kao odgovor na američko ubistvo generala Revolucionarne garde Kasima Sulejmanija.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  U prevodu: prevremena ejakulacija.

 2. Milan says:

  Ova epizoda je završena, a zatim sledi sledeća, pa sledeća. Uglavnom kola idu nizbrdo i to ne samo na relaciji SAD-Iran, nego i na drugim frontovima širom sveta. Američka carska (imperijalna) kočija ima puno kamenčića i sve više kamenčića na svom putu, u tome je zlu kraj. Spas sveta nije u tome da samo Iran zagine ratujući protiv SAD, ili da samo Rusija se podmetne ratujući protiv SAD. Nego svi pomalo i na puno mesta da iscrpljuju tu osvajačku silu. SAD nema odgovor na takav problem jer nema dovoljno sopstvene vojne snage da drži u pokornosti ceo pobunjeni svet. Paralelno sa tim treba smanjiti upotrebu dolara za medjunarodna plaćanja jer činjenica je da i uz pomoć novca vladaju svetom.

 3. test01 says:

  U prevodu dogovorili su se sa Trampom

  • Gardista says:

   Izdaja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *