ИРАНСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИВА: „Ослепили“ смо америчке дронове!

IRANSKI GENERAL OTKRIVA: „Oslepili“ smo američke dronove!

10 januara 2020

KOMANDANT vojno-kosmičkih snaga iranskog Korpusa čuvara islamske revolucije – general Amir Ali Hadžizade – izjavio je da su njegovi potčinjeni, ubrzo nakon raketnog udara po američkoj avio-bazi u Iraku „Ajn al-Asad“, blokirali funkcionisanje „protivničkih dronova“.

„Približno 15 minuta posle raketnih udara, počeli smo radioelektronsku borbu protiv američkih bespilotnih letelica. Izveli smo ih ispod kontrole“.Hadžizade je još dodao: „Ta operacija `oslepljivanja` bila je i psihološki udar za pripadnike američkih snaga u Iraku. Imali su u `Ajn al-Asadu` mnogo aviona i druge tehnike ali nisu bili u stanju da se suprotstave našim raketama“.

Prema njegovim rečima, raketni udari su bili «početak velike operacije «Mučenik Sulejmani» koja će imati «nastavak u celom regionu».

Teško je proceniti šta bi „nastavak“ uopšte mogao da znači i da donese, ali je činjenica da je stalni predstavnik Irana u UN, Madžid Taht-Ravanči, izjavio da Teheran ne može prihvatiti američku ponudu za pregovore „zato što američka strana sprema nove antiiranske sankcije“.

Ako je Iran zaista – kako tvrdi Hadžizade – zaista uspeo da Amerikance liši kontrole nad dronovima u «Ajn al-Asadu» – onda više nego žalosno i smešno zvuči tvrdnja generalnog sekretara NATO, Jensa Stoltenberga, da je protivraketna odbrana NATO na teritoriji Rumunije obezbedila alijansi «dragocene podatke o iranskom udaru po bazama SAD u Iraku».

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *