ИРАНСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИВА: „Ослепили“ смо америчке дронове!

ИРАНСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИВА: „Ослепили“ смо америчке дронове!

10 јануара 2020

КОМАНДАНТ војно-космичких снага иранског Корпуса чувара исламске револуције – генерал Амир Али Хаџизаде – изјавио је да су његови потчињени, убрзо након ракетног удара по америчкој авио-бази у Ираку „Ајн ал-Асад“, блокирали функционисање „противничких дронова“.

„Приближно 15 минута после ракетних удара, почели смо радиоелектронску борбу против америчких беспилотних летелица. Извели смо их испод контроле“.Хаџизаде је још додао: „Та операција `ослепљивања` била је и психолошки удар за припаднике америчких снага у Ираку. Имали су у `Ајн ал-Асаду` много авиона и друге технике али нису били у стању да се супротставе нашим ракетама“.

Према његовим речима, ракетни удари су били «почетак велике операције «Мученик Сулејмани» која ће имати «наставак у целом региону».

Тешко је проценити шта би „наставак“ уопште могао да значи и да донесе, али је чињеница да је стални представник Ирана у УН, Маџид Тахт-Раванчи, изјавио да Техеран не може прихватити америчку понуду за преговоре „зато што америчка страна спрема нове антииранске санкције“.

Ако је Иран заиста – како тврди Хаџизаде – заиста успео да Американце лиши контроле над дроновима у «Ајн ал-Асаду» – онда више него жалосно и смешно звучи тврдња генералног секретара НАТО, Јенса Столтенберга, да је противракетна одбрана НАТО на територији Румуније обезбедила алијанси «драгоцене податке о иранском удару по базама САД у Ираку».

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u