ИРАНСКИ КОМАНДОСИ у Ормуском мореузу заробили теретни брод израелског милијардера

ИРАНСКИ КОМАНДОСИ у Ормуском мореузу заробили теретни брод израелског милијардера

13 априла 2024

ИРАНСКЕ поморске специјалне снаге заробиле су хеликоптерским десантом у Ормуском мореузу теретни брод MCS Aries који је у власништву израелског милијардера Ејала Офера.

Пловио је под португалском заставом, али то није збунило Иранце.„Погодак у мету“ потврдио је и израелски министар спољних послова Израел Кац:

„Иран се бави пиратством и за то мора бити кажњен. Режим ајатолаха Алија Хамнеија је злочиначки и подржава злочине Хамаса“.

Кац је позвао Европску унију (ЕУ) да прогласи ирански Корпус чувара исламске револуције терористичком организацијом и да одмах уведе санкције Техерану.

Званични представник Израелских одбрамбених снага Данијел Хагари рекао је да ће Иран сносити одговорност ако ситуација у региону ескалира. Притом је нагласио:

„Јерусалим је спреман за све могуће сценарије развоја догађаја. Израел је у стању приправности. Повећали смо спремност да одбранимо Израел од даље иранске агресије. Такође смо спремни да одговоримо“.

Јуче су десетине ракетних пројектила лансиране из Либана на север јеврејске државе.

Односи Ирана и Израела су се погоршали након напада на конзулат Исламске Републике у Дамаску 1. априла. У нападу су убијена два елитна иранска генерала – Мохамед Реза Захеди и Мохаммад Хади Хаји Рахими, као и петорица официра у њиховој пратњи.

Тада је Техеран обећао да ће одговорити на акције Јерусалима.

KOMENTARI3 коментара

 1. Volodimir Ofanzivko says:

  ma svi su oni go_na,i "israel božji" i muslimani, nema tu nikakve razlike i ne treba da navijamo ni za jedne ni za druge nego da ratuju što duže i nek se tamane međusobno, to je super za nas i normalan svet. Sve abrahamske religije treba da nestanu, sve 3. A i ostale. Religija je najveće zlo. Otuda svi ratovi i fanatizmi među ljudima i podele među ljudima. Sad kad je to već izvršeno i ljudi su podeljeni i zaraćeni a paraziti vladaju i upravljaju, nema druge do tamanjenje onih koji su na strani tame, a to su svi u abrahamskim religijama pre svih.

  • NikolaVeliki says:

   A ti i tvoji satanisti, sa sve petokrakom, ste na strani - svetlosti ??? Ma hajde volov- Volodimire, nemoj s*ati po ovom Srpskom portalu. Vrati se na NDH portale, odakle si se dovukao, kao pacov iz kanalizacije.

   • Volodimir Ofanzivko says:

    Di bi ja završio sa vremenom da odgovaram svakom zombiju ??? Nastavi da razmišljaš tuđom glavom zombiju jer u većini je sigurnost i istina 😗

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u