ИРАНСКИ КОМАНДОСИ у Ормуском мореузу заробили теретни брод израелског милијардера

IRANSKI KOMANDOSI u Ormuskom moreuzu zarobili teretni brod izraelskog milijardera

13 aprila 2024

IRANSKE pomorske specijalne snage zarobile su helikopterskim desantom u Ormuskom moreuzu teretni brod MCS Aries koji je u vlasništvu izraelskog milijardera Ejala Ofera.

Plovio je pod portugalskom zastavom, ali to nije zbunilo Irance.„Pogodak u metu“ potvrdio je i izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac:

„Iran se bavi piratstvom i za to mora biti kažnjen. Režim ajatolaha Alija Hamneija je zločinački i podržava zločine Hamasa“.

Kac je pozvao Evropsku uniju (EU) da proglasi iranski Korpus čuvara islamske revolucije terorističkom organizacijom i da odmah uvede sankcije Teheranu.

Zvanični predstavnik Izraelskih odbrambenih snaga Danijel Hagari rekao je da će Iran snositi odgovornost ako situacija u regionu eskalira. Pritom je naglasio:

„Jerusalim je spreman za sve moguće scenarije razvoja događaja. Izrael je u stanju pripravnosti. Povećali smo spremnost da odbranimo Izrael od dalje iranske agresije. Takođe smo spremni da odgovorimo“.

Juče su desetine raketnih projektila lansirane iz Libana na sever jevrejske države.

Odnosi Irana i Izraela su se pogoršali nakon napada na konzulat Islamske Republike u Damasku 1. aprila. U napadu su ubijena dva elitna iranska generala – Mohamed Reza Zahedi i Mohammad Hadi Haji Rahimi, kao i petorica oficira u njihovoj pratnji.

Tada je Teheran obećao da će odgovoriti na akcije Jerusalima.

KOMENTARI3 komentara

 1. Volodimir Ofanzivko says:

  ma svi su oni go_na,i "israel božji" i muslimani, nema tu nikakve razlike i ne treba da navijamo ni za jedne ni za druge nego da ratuju što duže i nek se tamane međusobno, to je super za nas i normalan svet. Sve abrahamske religije treba da nestanu, sve 3. A i ostale. Religija je najveće zlo. Otuda svi ratovi i fanatizmi među ljudima i podele među ljudima. Sad kad je to već izvršeno i ljudi su podeljeni i zaraćeni a paraziti vladaju i upravljaju, nema druge do tamanjenje onih koji su na strani tame, a to su svi u abrahamskim religijama pre svih.

  • NikolaVeliki says:

   A ti i tvoji satanisti, sa sve petokrakom, ste na strani - svetlosti ??? Ma hajde volov- Volodimire, nemoj s*ati po ovom Srpskom portalu. Vrati se na NDH portale, odakle si se dovukao, kao pacov iz kanalizacije.

   • Volodimir Ofanzivko says:

    Di bi ja završio sa vremenom da odgovaram svakom zombiju ??? Nastavi da razmišljaš tuđom glavom zombiju jer u većini je sigurnost i istina 😗

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *