Ирански министар открива одакле Хутима ракете за напад на Саудијску Арабију

Ирански министар открива одакле Хутима ракете за напад на Саудијску Арабију

23 септембра 2019

Министaр иностраних послова Ирана Мухаед Џавад Зариф сматра да би Хути могли сами да повећају домет ракета које су биле искоришћене приликом напада на саудијске нафтне објекте.

„Јеменци су наследили оружје од Али Абдулаха Салаха који га је куповао за саудијски новац за време свог дугог боравка на власти. Слушао сам да се јеменско оружје разликује од тога шта ми производимо. Они имају технологије уз помоћ којих су могли да повећају домет ракета које су наследили од Салеха“, објаснио је Зариф у интервјуу америчкој телевизији Си-Би-Ес.По његовим речима, Ријад је није дао никакве доказе умешаности Техерана у нападе.

„Саудијци су показали представу, али ништа нису могли да докажу“, нагласио је министар.

У интервјуу истој тој телевизији државни секретар САД Мајк Помпео је утврдио да Хути не поседују гранате таквог домета.

Подсетимо, неколико постројења нафтне и гасне компаније „Сауди Арамко“ нападнуто је 14. септембра беспилотним летелицама и ракетама. Одговорност за напад преузели су јеменски побуњеници Хути, против којих се Саудијска Арабија бори у коалицији арапских држава. Упркос томе, амерички државни секретар Мајк Помпео за напад је оптужио Иран. Техеран је ове оптужбе назвао лажима.

KOMENTARI2 коментара

  1. теоретичар says:

    Хахаха...Ја се мало шалио мало озбиљно да су амери умешани, али сам изгледа убо "премију". Па ако је Муса купово оружје за Саудијце, односно са саудијским новцем(па није куповао мени, него Саудијцима и то углавном меричко оружје) а онда мало оставио ушпајз за злу нетребало, онда је нормално... Наравно да су амери знали шта Муса има у магацину и стрпљиво чекали. Ипак, све су то теорије и све док не видимо шта су то тако велико Саудијцима срушили Хути или Иранци или Американци или сами Саудијци, ја им више уопште не верујем да је било шта срушено. Лажу као и увек. Нарочито ме погодило када је директор тог највећег центра за производњу нафте на свету(који лажљиви назив), плачући над рушевинама содоме и гоморе поносно изјавио "НАС 70000(валда мене не рачуна у тих 70000) СМО СА ПОНОСОМ И НЕЉУДСКИМ НАПОРОМ..."све валда то јопе оправили и јопе НАЈВЕЋИ ЦЕНТАР НА СВЕТУ ради!? Па нема више нико ништа највеће на свету поред Кинеза.(ту се полни органи не рачунају) Све највеће је данас у кини, чак и број становника на планети а ови 70000 је комунистичко патриотска измишљотина. Мада сам ја волео комунистичке измишљотине готово четврт века, ето, сви знамо да љубав није вечна. Остаје само као нека туга, сета, шта ли је. Али остаје. Уосталом, знате ако сте били заљубљени у животу па вас девојка оставила.

  2. теоретичар says:

    Пошто је ова лаж била кратког века, а користи имају само америчке теорије(чак ни моје теорије нису прошле глатко) и нико више, па чак ни нафта није била у успону више од једног сата, ај да се вратим на патриотску љубав. Има њих који се никад нису разочарали, никад их девојка није оставила и увек су имали керећи одану љубав. То море бити само у једном случају. Ако су оженили оно што нико "неће"(под знацима навода, јер такво оно не постоји)или најмање по принципу "Немо се жениш са девојком коју ти волеш, него са девојком која тебе воле" јел тако? То је стара мудрос. Е, па у комунизму смо стварно тако били ожењени, па ипак нас љубав напустила. Значи, комунизам је доказ да није важно ским се жениш, јер у браку је танка линија између верства и неверства и увек можеш бити остављен. Око овог, мање више невидљивог циркуса се свашта издогађало за само пар сати, ко да су сви били унапред упознати са невидљивим догађајем. Тако је и Трамп загрмео ко Илија громовник "Има да сада ома користим све америчке резерве и да сачувам тржиште нафте на најнижем нивоу заинат Суноку, Коноку, Гаспрому и Нису..." Али нико није видео муње нити чуо грома. А када сам схватио да нико са Запада није споменуо Русе као кривце уопште, ома ми све то било некако испразно. Није успело, јер на Западу ништа не успева ако не споменеш Русе као кривце. Неко је направио пропуст и из прорачуна испустио главног адута Запада. Па нису то били ни терористи...и да не дужим. Неверна Комунистичка љубав, па то ти је. Е сад се опет можемо вратити на најважније и најинтересантније теме - Хоће ли и када ће Америка под командом циониста или тако нешто слично, напасти издалека Иран? Али ако наставе ко са носачима авиона према Северној Кореји...онда ништа. Предвиђам следеће. Када ЦИЈА прочита молј коментар, ома ће схватити да су пропустили корпус деликти и мораће брзо да га смисле. Значи, слике трагедије и невиђених разарања још од када су Руси спалили Москву што је Наполеона дубоко увредило, појавити у свим свецким медијима. Уосталом, имали су чак и превише врмена да направе слике и верујем да ће бити боље него слике планете Земље из свемира(које уосталом, уопште и нису никад објављене. Ја још увек има само слике давинчија) Е, сад пошто сам лепо успео да ставим готово целу светцку историју у коментар, надам се понудама за даљи рад.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u