ИРАНСКИ ПВО СИСТЕМИ УОЧЕНИ У СИРИЈИ: Хордади распоређени на граници са Либаном, спремно чекају израелске авионе

ИРАНСКИ ПВО СИСТЕМИ УОЧЕНИ У СИРИЈИ: Хордади распоређени на граници са Либаном, спремно чекају израелске авионе

30 августа 2020

ИРАНЦИ су разместили своје ПВО системе „Хордад 3“ у Сирији, и поред упозорења која стижу из Израела, пише руски портал Авиа.про.

Сателитски снимци који су објављени на друштвеним мрежама приказују најмање три лансера иранског ПВО система на сиријско-либанској граници. Управо из тог правца долазе израелски авиони који с времена на време нападају циљеве у Сирији.Ефективни домет „Хордада 3“ је од 75 до 105 километара, што је више него довољно за пресретање израелских ловаца.

ПВО комплексе је, према неким извештајима, у Сирију пребацио ирански војни авион који је слетео у ваздухопловну базу Хмејмим, а, што је врло занимљиво, израелска војска није покушавала нападе на Сирију више од месец дана.

Треба појаснити да је појава иранских ПВО система у овом региону Сирије прилично велико изненађење.

У почетку су постојале претпоставке да је реч о совјетским комплексима „КУБ“, а касније се испоставило да сиријска војска има само неколико ПВО система тог типа, и сви се налазе у близини Дамаска.

(Novosti)

KOMENTARI2 коментара

  1. M says:

    Osobno mislim da će biti uništeni bez većih gubitaka po Izrael,prije ili kasnije,vjerovatno prije!

  2. persida says:

    Sad ce Rusi ukljuciti svoju masineriju da sprece iranska postrojenja i omoguce Izraelu da opet gadja sta mu je volja. Rusija je slugeranja Izraela, i tako ce biti sve dok na njeno celo ne dodje Rus koji voli Rusiju. Putin je grobar Rusije, to ce se tek videti kad ode sa vlasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u