ИРАНСКИ ПВО СИСТЕМИ УОЧЕНИ У СИРИЈИ: Хордади распоређени на граници са Либаном, спремно чекају израелске авионе

IRANSKI PVO SISTEMI UOČENI U SIRIJI: Hordadi raspoređeni na granici sa Libanom, spremno čekaju izraelske avione

30 avgusta 2020

IRANCI su razmestili svoje PVO sisteme „Hordad 3“ u Siriji, i pored upozorenja koja stižu iz Izraela, piše ruski portal Avia.pro.

Satelitski snimci koji su objavljeni na društvenim mrežama prikazuju najmanje tri lansera iranskog PVO sistema na sirijsko-libanskoj granici. Upravo iz tog pravca dolaze izraelski avioni koji s vremena na vreme napadaju ciljeve u Siriji.Efektivni domet „Hordada 3“ je od 75 do 105 kilometara, što je više nego dovoljno za presretanje izraelskih lovaca.

PVO komplekse je, prema nekim izveštajima, u Siriju prebacio iranski vojni avion koji je sleteo u vazduhoplovnu bazu Hmejmim, a, što je vrlo zanimljivo, izraelska vojska nije pokušavala napade na Siriju više od mesec dana.

Treba pojasniti da je pojava iranskih PVO sistema u ovom regionu Sirije prilično veliko iznenađenje.

U početku su postojale pretpostavke da je reč o sovjetskim kompleksima „KUB“, a kasnije se ispostavilo da sirijska vojska ima samo nekoliko PVO sistema tog tipa, i svi se nalaze u blizini Damaska.

(Novosti)

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Osobno mislim da će biti uništeni bez većih gubitaka po Izrael,prije ili kasnije,vjerovatno prije!

  2. persida says:

    Sad ce Rusi ukljuciti svoju masineriju da sprece iranska postrojenja i omoguce Izraelu da opet gadja sta mu je volja. Rusija je slugeranja Izraela, i tako ce biti sve dok na njeno celo ne dodje Rus koji voli Rusiju. Putin je grobar Rusije, to ce se tek videti kad ode sa vlasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *