ИРАНСКИ ВОЂА: „Велика Британија је извор зла и патње за Блиски исток“

IRANSKI VOĐA: „Velika Britanija je izvor zla i patnje za Bliski istok“

17 decembra 2016

british-army-leaves-afghanistan-uk-546

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei kritikovao je danas Veliku Britaniju kao „izvor zla i patnje“ za Bliski istok, nakon što je britanska premijerka Tereza Mej nedavno nazvala Iran regionalnom pretnjom.

– Besramno, Britanci su nedavno nazvali Iran pretnjom za region, ali svi znaju da su Britanci ti koji su večito izvor pretnji, korupcije i patnje – rekao je Hamnei učesnicima na konferenciji islamskog jedinstva, a prenela državna agencija IRNA.

Kako je dodao „britanska politika i akcije u poslednja dva veka izvor su zla i patnje za ljude u regionu“, prenosi Rojters.

Hamnei je takođe optužio SAD i Britaniju da provociraju konflikte među glavnom sunitskom i šiitskom strujom u islamu rekavši da se „stara britanska politika – zavadi pa vladaj – nalazi ozbiljno na agendi neprijatelja Irana“.

Iranske vlasti pozvale su ranije danas diplomatskog predstavnika Britanije u Teheranu na razgovor, po drugi put ovog meseca, kako bi iznele pritužbe zbog kritika britanskih zvaničnika na akcije Irana u Siriji, javila je danas iranska državna televizija

KOMENTARI



Jedan komentar

  1. dusko says:

    Engleska najvece svetsko zlo !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *