Irinej: Vlast čini velike napore oko Kosmeta

Irinej: Vlast čini velike napore oko Kosmeta

18 maja 2013

Irinej - youtubePatrijarh srpski Irinej rekao je da se za Kosovo i Metohiju moramo svi zajedno i jedinstveno boriti, da je na Vladi Srbije veliki teret, jer je taj problem kao vrh brega, ali da vlast čini velike napore kako bi se pitanje pokrajine rešilo najbolje po srpski narod, prenosi RTS.

„Ovaj problem je kao vrh brega, znamo kolike napore čini premijer Ivica Dačić kada je u pitanju Kosovo i Metohija, međutim, mora se naći najbolje rešenje, iako to neće biti onako kako bi trebalo, već kako mora“, rekao je Irinej.

Patrijarh je dodao da problem Kosova treba rešiti na najprihvatljiviji način po srpski narod i krajeve.

Govoreći o predlogu pojedinih vladika da se premijeru oduzmu odlikovanja, patrijarh je naveo da su to „lična mišljenja pojedinaca, a ne stav Srpske pravoslavne crkve“.

Odgovarajući na pitanje da li će na svetom Svetom arhijerejskom Saboru SPC biti reči o istupanjima mitropolita Amfilohija i vladike Atanasija na mitingu u Beogradu povodom neprihvatanja briselskog sporazuma patrijarh Irinej je naveo da će na Saboru sigurno biti reči o tome, ali ne u velikom obimu.

„Lično ostajem pri stavu da je to njihovo mišljenje iza koga ne stoji ni SPC, ni crkvena tela“, rekao je patrijarh Irinej.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *