IRONIJA ISTORIJE: Rusi nekad spasioci Ukrajine, Nemci zločinci, a danas…

IRONIJA ISTORIJE: Rusi nekad spasioci Ukrajine, Nemci zločinci, a danas…

4 новембра 2014

putin01_620x0Sovjetska armija je tačno pre 71 godine izbacila Nemce iz Kijeva, koji je čak dve godine bio pod okupacijom u toku Drugog svetskog rata.

Danas,međutim, Ukrajinu potresa građanski rat, a zemlja je rastrzana između Zapada i Evropske unije sa jedne, i Rusije s druge strane. S obzirom na poslednja dešavanja u toj zemlji, postavlja se pitanje koliko je ostalo od bratsva Rusije i Ukrajine.

Da ironija bude veća, u jeku rata sankcijama Zapada i Rusije zbog konflikta u Ukrajini, Nemačka diplomatski pokušava da “spusti loptu“, mada su njeni napori motivisani i time da nemačka privreda u mnogim segmentima zavisi od razmene sa Rusijom.

71 godinu kasnije, Nemci su ponovo uticajni u Kijevu, samo ovaj put, ako je za verovati njihovim dobrim namerama, tu su da bi sprečili dalje prolivanje krvi. Vreme će pokazati koliko je njihova dobrota stvarno iskrena.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. niki says:

    Pa nije ironija jer nemci su i danas zlocinci u ukrajini osnovni cilj im je da se rese amerikanaca koji su na nemackoj teritoriji i jos uvek imaju status okupacione vojske i oni tj.amerikanci necej to da promene jer onda gospoda iz nemacke znaju gde im je mesto ali ako ih premeste po ovim nakaradnim drzavama po istocnoj evropi e to je onda prihvatljivo i gospodi iz nemacke i zato su zlocinci i danas u ukrajini,a sa druge strane zna se koliko vole Ruse,a i Rusi jos uvek imaju pravo po medjunarodnom pravu da imaju svoje okupacione baze u nemackoj i to jos uvek pravno nije promenjeno i zato satanizuju Rusiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u