IŠČEKIVANJE: Šta će odlučiti UEFA?

IŠČEKIVANJE: Šta će odlučiti UEFA?

15 oktobra 2014

srbija albanija45567Evropska fudbalska unija (UEFA) još nije saopštila kada jhe moguće očekivati epilog prekinute utakmice između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, ali je gotovo izvesno da su moguća samo četiri scenarija.

Prva mogućnost je da UEFA, ukoliko se utvrdi da Albanci snose krivicu za incidente, dodeli pobedu Srbiji službenim rezultatom 3:0, ali i u suprotnom slučaju da trijumf za “zelenim stolom” pripiše gostima u slučaju da se utvrdi da je Srbija, kao domaćin odgovorna za incidente.

Treća varijanta je da se meč odigra na neutralnom terenu u terminu koji će naknadno biti određen, sa ili bez publike, dok je poslednja četvrta opcija da se utakmica ponovi u Beogradu, ali pred praznim tribinama.

Uz sve navedene mogućnosti UEFA može da odredi i novčane kazne, koje redovno idu uz incidente kao što je bio na stadionu Partizana.

Ključna stavka u ovom slučaju biće izveštaj delegata utakmcice Harija Bina iz Holandije, ali i specijalnog izveštača UEFA.

Povoljna okolnost po Srbiju je što je istekla dvogodišnja uslovna kazna, koju je imala zbog incidenata u Đenovi na meču protiv Italije.

Takođe, na ruku Srbiji ide i član 14 Disciplinskog pravilnika UEFA, u kojem stoji da je “zabranjena politička propaganda i bilo koje izražavanje sličnih stavova”, a upravo je zastava tzv. Velike Albanije inicirala incidente na stadionu Partizana.

Srbija kao domaćin i organizator utakmice će odgovarati zbog utrčavanja navijaca na teren, paljenja baklji i ubacivanja tvrdih predmeta.

KOMENTARIJedan komentar

  1. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su......... says:

    E baš nas briga šta će UEFA da odluči. Potpuno nebitna stvar. Šiptari nam u sred mutavog Beograda zavukli do krajnika, a mi umesto sinoć da ih pretvorimo u paštetu,pitamo se dal će ili neće oni naši manekenčili da trčkaju za loptom. Sport se,bre,u Srbiji pretvorio u politički projekat za omamljivanje ionako tupavog naroda. Ne moramo i ne treba da igramo, ne pod okriljem organizacije koju vode masoni,pedofili i bivši nacisti. Npr.,kad Đoković,koji,bdw,ne plaća porez u Srbiji, igra to je opšta euforija po medijima,ko da je gladne i nezaposlene briga za tog foliranta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *