ISLAMISTI PRETE AMERICI: Podići ćemo zastavu Alaha na Beloj kući

ISLAMISTI PRETE AMERICI: Podići ćemo zastavu Alaha na Beloj kući

9 avgusta 2014

5542228-3x2-700x467Američki vojni avionu bombardirali su u petak u 12.45 po srednjoevropskom vremenu SAD su bomardovale snaga koje brane irački grad Irbil u Iraku, saopštio je danas Pentagon.

Dva lovca F/A-18 ispalila su laserski vođene projektile teške 250 kilograma na pokretnu jedinicu kod Irbila, saopštio je portparol Džon Kirbi. Dodao je da su islamski borci njome granatirali kurdske snage koje brane Irbil u kojem se nalaze američki vojnici.

„Odluku o napadu doneo je zapovednik Središnjeg zapovedništva američkih snaga na temelju odobrenja vrhovnog zapovednika“, stoji u saopštenju.

Predsednik Barack Obama u četvrtak odobrio bombardovanje kako bi zaštitio hrišćane i sprečio „mogući genocid“ nad stotinama hiljada pripadnika drevne manjine jezida koji su utočište pred islamistima našli u okolnim planinama.

Velika Britanija najavila je da će Amerikancima pružiti „tehničku pomoć“ u vazdušnoj dostavi humanitarne pomoći, ali je premijer Dejvid Kameron isključio mogućnost britanske vojne intervencije.

Istog dana kada je predsjednik Barak Obama odobrio vazdušne napade na militante u Iraku, pripadnici Islamske države poslali su mu brzi odgovor.

„Podići ćemo zastavu Alaha na Beloj kući“, poručio je jedan militant.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Enky says:

    Opet im CIA napisala šta treba da kažu.Opet mora da se plaše ameri i katolici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *