ИСЛАМИСТИ ТРПЕ ВЕЛИКЕ ГУБИТКЕ: Исламска држава својим снагама наредила повлачење!

ISLAMISTI TRPE VELIKE GUBITKE: Islamska država svojim snagama naredila povlačenje!

13 novembra 2015

Toyota-vehicles-feature-promin 657Portparol ruskog Ministarstva odbrane, general Igor Konašenkov, objavio je da su pripadnici terorističkih formacija u sirijskoj provinciji Latakija dobili naredbu da odstupaju „u dubinu teritorije“ i da pri tom evakuišu „sve dragocenosti i najbolje oružje“.

Precizirao je da je ova informacija stigla informativnom centru u Bagdadu koji zajedno drže Irak, Rusija i Iran i da pomenuta naredba podrazumeva „hitnu evakuaciju“ u dubinu teritorija koje kontrolišu Islamska država i Džebhat an-Nusra.

Sirijska armija je poslednjih dana u provinciji Latakija oslobodila više manjih gradova i naselja, a na njenom severoistoku je preuzela kontrolu nad nekoliko važnih planinskih visova.

Ruska avijacija u njenom napredovanju igra važnu ulogu, a juče i prekjuče je gađala 289 objekata terorističkih grupacija. U tim napadima je uništila 34 komandna mesta, 50 utvrđenih položaja, 16 skladišta oružja i municije, tri vojne baze i dve fabrike u provinciji Idlib za proizvodnju reaktivnih projektila i eksplozivvnih naprava za automobile-bombe.

Najznačajnije komandno mesto je uništeno pored grada Kdin u provinciji Latakija, a pripadalo je Džebhat an-Nusra koja je sirijska filijala Al Kaide.

KOMENTARIJedan komentar

  1. marko says:

    Unisteno komandno mjesto u provinciji laktasa pa se sad povlace u kuvantanamo ma da je i tamo sve zauzeto.Sve u detalje znaju LAZU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *