ИСЛАМСКА ДРЖАВА ОБЈАВИЛА ПЛАН: До 2020. године желе да осоје ове делове Европе!

ISLAMSKA DRŽAVA OBJAVILA PLAN: Do 2020. godine žele da osoje ove delove Evrope!

10 avgusta 2015

idil-mapa-650x432 (1)Novoobjavljena mapa prikazuje zastrašujuće planove Islamske države da do 2020. ovladaju većim delom sveta. Cilj trenutno najokrutnije terorističke grupe je da do 2020. ovladaju Bliskim istokom, Severnom Afrikom i Evropom.

Mapa objavljena u knjizi novinara BBC-ja Andrja Hoškena naslovljenoj „Carstvo straha: U srcu ISIL-a“

Prema njegovim mapama cilj terorista je da njihov „kalifat“ obuhvati prostor od Španije na zapadu do Kine na istoku. Takođe, pojedine pokrajine na teritoriji koju ISIL smatra svojom već su preimenovane.

Tako bi se Španiji vratio naziv „Andaluzija“, dok bi krajnji istok bio nazvan „Horosan“.

Balkan je takođe uključen u teritorij ISIL-a u sklopu pokrajine „Evropa“.
Hošken se bavi poreklom ISIL-a te prati njegove korene još od delovanja Abu Musab al-Zarkavija pa sve do samoprozvanog kalife Abu Bakra al-Bagdadija.

On navodi da je barem 80 posto vođstva ISIL-a već bilo hapšeno od strane zapadnih snaga na prostoru Iraka, ali su ipak pušteni te je tada propuštena prilika da budu uništeni.

Takođe, ključna dilema u borbi protiv ISIL-a jeste da li angažirati kopnena snage. Hosken navodi da će biti teško uništiti ISIL samo vazdušnim udarima, ali da je kopnena ofanziva ono što ISIL priželjkuje jer bi im to dalo dodatni vetar u leđa prilikom regrutiranja novih članova.

Pravda podseća da je nedavno objavljen snimak na kome džihadisti najavljuju pohod na Balkan uključujući Srbiju.

Zanimljivo je da su van terorističkih planova za osvajanje ostale evropske države koje učestvuju u koaliciji protiv ISIL.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. Nemanja Vlahović says:

  Ozbiljan list ovakve - da kažem učtivo i kulturno - neozbiljne i fantazmagorične vesti ne bi trebalo da objavi.

 2. mija says:

  Zanimljivo da su Italija, Francuska i ostale katoličke zemlje razvijene Evrope poštedjene osvajanja. :) Pokušavaju i dalje da nas prevare, ali iz svakog njihovog poteza viri skut papine haljine i ljupki šeširić kraljice Elizabete. Islamska republika je smišljena na Zapadu i finansirana od Zapada da sprovede zapadne ciljeve. Muslimani su samo instrument.

 3. Apis says:

  Vidi nece Francusku, Britaniju, Nemacku, gade im se. Pa gospodo tamo je vise muslimana nego na balkanu. Nece ni SAD a tamo im glavni stab i vrhovna komanda. Pa gospodo vama je maternji jezik engleski, novac dolar, ucitelj englez, vera satanska, oprema iz NATO arsenala, koljete muslimane a stvarate islamsku drzavu. JA NESTO MISLIM DA STE VI SAMO NAJGORA STOKA IZ SAD.

 4. Ranko-Banja Luka says:

  Glupi muslimani.. Opet ćemo vas zaorati u majčicu zemljicu.. Stoka zatucana..

 5. asko says:

  a sto nece banglades gde je 99 procenta muslimana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *