ИСЛАМСКА ДРЖАВА ПОГУБИЛА КИНЕЗА И ПОТПИСАЛА СМРТНУ ПРЕСУДУ: Кина улази у рат против ИД!

ISLAMSKA DRŽAVA POGUBILA KINEZA I POTPISALA SMRTNU PRESUDU: Kina ulazi u rat protiv ID!

20 novembra 2015

COeylQNW8AEkcO4-e1441831507721U oružane napade protiv Islamske države mogla bi uskoro ozbiljno da se uključi Kina nakon što su teoristi pogubili jednog Kineza.

Kako prenose svetski mediji Kina će se tako pridružiti Rusiji i Francuskoj u provođenju oružanih napada na teroriste Islamske države.

Kineski predsjednik Si Đinping oštro je osudio egzekuciju kineskog državljanina i poručio da će krivac odgovarati za taj varvarski čin.

– Teroristi su zajednički neprijatelj čovečanstva. Kina je odlučno da se suprostavi svakom vidu terorizma – poručio je Si Đinping.

ISIS je početkom septembra oteo jednog Norvežanina i Kineza kao taoce i tražio otkupninu za njihovo oslobađanje. Kina je poručila da je preduzela sve korake da izbavi svog državljanina iz kandži zlotvora, ali u tome i pored svih napora nije uspela.

KOMENTARI5 komentara

 1. otac Satarije says:

  Pa, sad, ne znam baš da li je razlog ulaska Kine u Siriju ovaj kinez ili ulazak Francuske i automatski jača aktivnost i amera, čisto da pokažu šta će da bude ako se preterano angažuju protiv ruskih a i kineskih interesa u Siriji.

 2. Radomir says:

  Mislite nije uplatila trazenu otkupninu?

 3. Milenko says:

  Ja sam mislio da je Kina uključena sa Rusijom u Siriji još pre mesec dana,ali su ipak oni taktizirali do sada i kao povod smaknuća Kineza se tek sada priključuju u borbama u Siriji.Primećujem da se spominju oružani napadi Francuza i Rusa, što neodgovara situaciji na terenu,jer su Rusi sa Irnom u koaliciji od pre mesec dana i iza sebe sa Asadom imaju čist teren od ekstremista,a Francuzi tek neka početna zakrpa interesne Zapadne koalicije.Bojim se da u svemu Kurdi ipak neće ostvariti svoj san ako im to obećava Zapad za njihovu borbu protiv ID.

 4. Blesavo i tačno says:

  Ne žurite. Kina se nije priključila nikakvim akcijama u Siriji, osim što se gura sa ugovorima sa Sirijom nakon oslobođenja. Neće ni sada Kina početi nikakve ratne akcije. Jebe se njima za jednog Kineza. Razloga ima više. prvi je - što bi se oni sukobljavali sa BILO KIM, kad imaju Ruse, drugi razlog je - Kina je u pregovorima sa Rusijom za 24 komada SU??(ne znam koja), i ne bi se usudili da rizikuju vratolomije sa svojim avionima pored ruskih. Mogli bi da se pomalo obrukaju. treći razlog je - Kina neće da interveniše izvan svoje zemlje. Bar tako se izražavaju. E, a šta će biti jednog dana, šta bi bilo kad bi bilo, e to ostavljam drugima na izbor. Već sam napisao prilično velik komentar i naglasio da je Kina kao i politika, a politika je kurva. Ima ih i klozetskih. I opet vas molim za oproštaj, ali otvorite malo oči. Kina je jedina neuralna i nesvrstana država na svetu danas. Kina vodi neku vrstu titove politike i sedi sjednim dupetom na dve stolice. Na kraju će joj dupe izbušiti i oni sa prve i oni sa druge stolice. Kina može to izbeći ako se odluči i priključi jednoj strani. E, ali kurva ne bi to bila, kada bi se odlučila samo za jednoga. Znam ja da vas pecka moj komentar, ali žao mi je. Istina zna da peče. Od Kine dobijaju ospice i Amerikanci i Rusi.

 5. vuk-maniti says:

  Od Konfučia do Mao Ce Tunga, Kina je imala vremena da se uvjeri u NEPOGREŠIVOST svojih velikih mislioca. Svaki IZLAZ iz njihovih učenja krvavo su platili. Od Kineza ne očekujte da se ponasaju kao "SAMURAJI" ali vam sigurno neće zabosti nož u leđa, ALI na ovim kopijama ruskog sofisticiranog oružja i svojih MILIJARDU I PO' stanovnika, VEOMA SU SVJESNI SVOJE MOĆI !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *