Исламска држава покренула електронски магазин на бошњачком

Islamska država pokrenula elektronski magazin na bošnjačkom

15 avgusta 2015

svet-islami_620x0Prvo izdanje dvonedeljnog elektronskog magazina Islamske države na bosanskom jeziku pod nazivom „Mejsara“ izašlo je ove sedmice i, kako stoji na sajtu „Sandžakpres“, deliće se po „svim delova koje je ID osvojio“. Izlaziće i na engleskom, francuskom i arapskom jeziku.

– Ovo nije magazin kako se želi prikazati. To su snimci akcija ID uz propratne tekstove o akcijama. Ovako nešto smo već imali u BiH, kada je za vreme rata ozloglašeni odred „El mudžahedin“ snimao svoje akcije i odsečene srpske glave i taj materijal delio mudžahedinima i po svetu – ističe Dževad Galijašević, ekspert za borbu protiv terorizma, za „Novosti“

Dodaje da samo ime „Mejsara“ jasno govori ko je kreator:

– To je Muhamed Ebu Ejsar, desna ruka Ebu Bekira el Bagdadija, vođe i osnivača ID. Ebu Ejsar je njegov čovek za medije i širenje propagande ID po svetu – ističe Galijašević.

On kaže da će se najavljeni DVD ubrzo naći kako i u BiH, tako i u Srbiji i celom regionu na stotinama portala koji podržavaju ID – „Sandžakpres“, „Islam.ba“, „Put vjernika“…

– Ovo je samo dokaz da bezbednosne agencije ne rade svoj posao, jer očigledno ID ima svoje portale u celom regionu i oni rade nesmetano – ističe Galijašević.

Stručnjaci procenjuju da je za dve godine u Siriju i Irak otišlo da ratuje za ID više od 210 državljana BiH.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *