Исламска држава прети Босни и Херцеговини

Islamska država preti Bosni i Hercegovini

19 avgusta 2015

islamska-drzava-dzihadisti__620x0Islamska država uputila je preteću poruku Bosni i Hercegovini, objavljeno je na portalu „Sablja istine“, koji je juče blokiran, piše dnevni-list.ba.

Taj portal počeo je da objavljuje poruke ID nakon što je srušen portal Vijesti Ummeta, koji je objavio fotografiju navodnog smaknuća Tomislava Salopeka i napisao kako tako „završava svako ko se poigrava Islamskom državom“, preneo je Index.hr.

„Uskoro će biti mnogo toga da se objavljuje kad uspavane ćelije i borci Islamske države počnu da rade u BiH i šire na Balkanu. Niste ni svesni šta vam se sprema. Uskoro će vas velika tragedija pogoditi, In šaa Alah. Hvala Alahu koji pomaže svoje iskrene robove mudžahide“, prenosi portal dnevni-list.ba.

Dok nije srušen pre nekoliko dana, portal Vijesti Ummeta redovno je objavljivao pretnje i najave ID.

Ta teroristicka organizacija je pre nekoliko dana zapretila uredniku portala Saff Ezheru Beganoviću odrubljivanjem glave, naveo je Indeh.hr.

U maju je i u Radioteleviziju BiH (BHRT) stigla poruka s pretećim sadržajem.

„Znajte da vam je u Bosnu došla Islamska država i da ćete uskoro da letite u vazduh i da ćete uskoro nestajati sve dok se zastava ISIL-a ne bude vijorila Bosnom. Zora Islama je stigla, u to budite uvjereni“, stajalo je u toj pretećoj poruci.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *