ИСЛАМСКА ДРЖАВА ПУЦА ПО ШАВОВИМА: Сиријска војска побеђује на свим фронтовима!

ISLAMSKA DRŽAVA PUCA PO ŠAVOVIMA: Sirijska vojska pobeđuje na svim frontovima!

31 oktobra 2015

Many Terrorist Killed in Syrian Army Lightening OffensiveSirijske vladine snage istiskuju teroriste u provincijama Hama, Homs, Damask, Alepo i Latakija, saopštio je načelnik Generalne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Andrej Kartapolov.

Prema rečima ruskog generala Andrej Kartapolov, u rejonu Alepa sirijska vojska je oslobodila 19 naselja.

„Vladine snage su odbile sve kontranapade militanata i nastavljaju sa ofanzivom na Kvajters sa namerom da ga potpuno deblokiraju“, rekao je Kartapolov.

On je naveo da se u provinciji Latakiji militanti istiskuju iz 9 naseljenih mesta.

„U ravnici jedinice vode oštre borbe za zauzimanje grada Salmija“, pojasnio je general.

Kartapolov je naglasio da je u centralnom delu zemlje kao rezultat aktivnih dejstava sirijska vojska oslobodila 12 gradova u provinciji Hama.

„Oružane snage Sirije razvijaju dalju ofanzivu u pravcu severa“, naveo je general.

On je saopštio da je u provinciji Homs, tokom ofanzive vladinih snaga i jedinica narodne policije, oslobođen grad Snisel i da su potpuno blokirane jedinice terorista u naseljenim mestima Ed Dar el Kabira, Sem Ali i Teir Mala.

„U rejonu Damaska nastavljaju se teške borbe u kvartu Istočna Guta. Sirijska vojska ima značajne uspehe u rejonu gradova Dume i Hule. U pravcu Džaubara vladine snage nastavljaju da vode ofanzivne akcije sa ciljem okruživanja militanata koji se nalaze u ovom rejonu“, zaključio je general.

(Sputnjik)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *