ИСЛАМСКЕ ЗЕМЉЕ УЈЕДИЊЕНЕ против новог непријатеља са ЗАПАДА

ISLAMSKE ZEMLJE UJEDINJENE protiv novog neprijatelja sa ZAPADA

8 avgusta 2018

Egipat je saopštio da podržava Saudijsku Arabiju u političkom sporu sa Kanadom i da je solidaran sa arapskom kraljevinom protiv stranog uplitanja u njena unutrašnja pitanja.Ministarstvo spoljnih poslova Egipta navelo je na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku da je „zabrinuto zbog krize između Saudijske Arabije i Kanade, koja je rezultat negativne tendencije nekih međunarodnih strana da se mešaju u unutrašnja pitanja zemalja regiona“, prenosi Rojters.

Saudijske vlasti su u nedelju opozvala svog ambasadora iz Otave i zabranile kanadskom ambasadoru prisustvo u Rijadu, a uz to su zabranile svaki novi trgovinski sporazum i obustavile letove ka Torontu — sve u znak osude Kanade koja je tražila da se oslobode aktivistkinje za ženska prava.

Spor između Saudijske Arabije i Kanade počeo je kada su kanadski zvaničnici kritikovali hapšenje aktivistkinja u Saudijskoj Arabiji i tražili njihovo oslobađanje.

Nakon toga, Rijad je dao rok od 24 sata kanadskom ambasadoru da napusti Saudijsku Arabiju i zamrznuo sve trgovinske odnose sa Kanadom, dok je Otava najavila da će i dalje braniti ljudska prava.

Kako se navodi, pojavio se još jedan znak narušenih odnosa dve zemlje, a to je objava na jednom nalogu na Tviteru, za koji Bi-Bi-Si kaže da je navodno povezan sa saudijskim vlastima, a na kojoj se vidi fotografija aviona koji leti ka čuvenoj Si-En kuli (Nacionalnom tornju) u Torontu.

Slika je prekrivena tekstom: „Svakog ko se meša u tuđe poslove, zadesiće ono što mu nije milo“.

Ta objava izazvala je buru na društvenim mrežama, a mnogi su je uporedili sa slikama rušenja kula bliznakinja u Njujorku 2001. godine.

Profil na Tviteru je ubrzo izbrisan, ali su drugi korisnici snimili objavu i ona je kružila internetom.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    I treba tako, Kanada je zemlja u kojoj su homoseksualci zasticeni vise nego bilo ko drugi. Ne moze Kanada izvoziti svoje standarde drugim kulturama.

  2. Velika Metla says:

    Imaju i oni svoje "drugosrPijance",raznorazne Kostiće,Prediće,Čanke,"praškove",Francetiće,Vučiće,Dinkiće i ostali bašibozuk! Samo mi se sviđa kod njih način na koji oni "završe" posao sa takvima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *