„ИСПАЛИМО ЈЕДАН САРМАТ И ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ ВИШЕ НЕМА“

„ISPALIMO JEDAN SARMAT I VELIKE BRITANIJE VIŠE NEMA“

29 aprila 2022

Ruski državni mediji pozvali su predsednika Vladimira Putina da nuklearnim oružjem izbriše Veliku Britaniju s lica Zemlje zbog „bezobrazne“ podrške Ukrajini.

Vladimir Solovjov, poznati ruski novinar kojega smatraju Putinovim „trbuhozborcem“, zapretio je danas Britaniji dok je razgovarao sa šefom Ruske svemirske agencije o novoj, moćnoj interkontinentalnoj balističkoj raketi RS-28 Sarmat, koju Rusija planira da rasporedi u svoje oružane snage do jeseni, piše Daily Mail.„Ispada da jedan Sarmat znači minus jedna Velika Britanija“, pohvalio se Solovjov, rekavši da je Velika Britanija postala „izuzetno gruba“ – očigledno se osvrćući na otvorenu podršku Ukrajini od početka invazije 24. februara.

Pretnja Solovjova stiže samo dva dana nakon što je Putin utvrdio da je Federalna služba sigurnosti (FSB) sprečila pokušaj njegova ubistva te da su pritvoreni članovi „nacističke bande“ koja je primala naredbe od Kijeva.

Ukrajinska državna sigurnosna služba (SBU) u ponedeljak je porekla da ima bilo kakve planove da ubije režimskog novinara Vladimira Solovjova.

Sarmat, ili „Sotona 2“ kako ju je nazvao Zapad, može nositi 10 ili više nuklearnih bojevih glava i mamaca i gađati ciljeve udaljene hiljade kilometara u Sjedinjenim Državama ili Evropi.

Dmitrij Rogozin, čelnik svemirske agencije Roskozmos, rekao je da će izraditi 46 takvih projektila, a prvi će biti raspoređeni u drugom delu godine u Krasnojarskom kraju u Sibiru, oko 3.000 kilometara istočno od Moskve.

„Sve ide po planu“, poručio je Rogozin.

Putin je prošle nedelje nadgledao prvo uspešno testiranje Sarmata, koji predstavlja novi dodatak nuklearnom arsenalu Rusije.

„Ovo je značajan događaj u razvoju naprednog oružja ruske vojske. Sposoban je nadvladati sva moderna sredstva protivraketne odbrane. Nema sličnih u svetu i neće ih biti još dugo“, rekao je prošle srede Putin.

Solovjovljeva izjava nije prvi put da Rusija preti nuklearnim oružjem od početka vojne operacije na Ukrajinu, niti je prva pretnja Velikoj Britaniji.U ponedeljak je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio da je „NATO zapravo u ratu s Rusijom“ te da je prijetnja nuklearnog rata „ozbiljna i stvarna“.

Upitan o važnosti izbegavanja Trećeg svetskog rata i je li trenutna situacija uporediva s kubanskom raketnom krizom 1962. Lavrov je rekao: „Rizici su sada znatni“.

„Ne bih hteo umetno uvećavati te rizike. Mnogi bi to želeli. Opasnost je ozbiljna, stvarna. I ne smemo je potceniti“.

Marija Zaharova, portparolka ministarstva spoljnih poslova, potom je zapretila napadom na zemlje članice NATO-a koje isporučuju oružje Ukrajini, među kojima Britanija ima vodeću ulogu.

„Rusija može gađati vojne ciljeve na teritoriju onih zemalja članica NATO-a koje šalju oružje režimu u Kijevu zbog „narušavanja vojne logistike“. Uostalom, to direktno dovodi do pogibija i krvoprolića na ukrajinskoj teritoriji. Koliko ja razumem, Britanija je jedna od tih zemalja“, rekla je.

KOMENTARI9 komentara

 1. Milutin says:

  Zapadna Evropa je pred izborom: dali će spasti što se spasti može i zaustaviti sunovrat svog životnog standarda uspostavljanjem prirodne veze sa Rusijom i zajedničkog budućeg razvoja ili će od izbeglica pristiglih iz Azije i Afrike da se uče preživljavanju u uslovima opšteg haosa. A Amerikanci treba samo da odu iz jednog kraja grada u drugi i da se uče kako preživljavati na marginama života.

 2. Velika Metla, says:

  POTOPITI PIRGAVO OSTRVO ZLA ! To ukleto ostrvo je izvor 95% sveg zla na svetu.

  • Za Srbiju says:

   Amin!

 3. milirorad5 says:

  Britanija ćesad da vrati KARMIČKE dugove kolonijlnih vremena.Mogu oni da se lažno predstavljaju kao miroljubivi danas ali ta država je ODMAH po zavrušetku 2.sv.rata krenual da obnavlja imperiju koliko su mogli i gde su stigli.Pošto su nastavili istim putem sad će da PLATE,otpriike birtianska imperija je ubila dfosad oko 80-100 miliona ljudi u osvajačkim ratovim i kolonijalnom izrabljivanju,taman ih sad ima toliko tamo zajedno sa svojim doseljeniM, pomaghačima iz raznih rasa i nacija,SVI su na gomili.ZNAM DA BOGA IMA i DA NIŠTA NIJE SLUČAJNO.POTOMCI ĆE OKAJATI GREHOVE RODITELJA I TO VAM JE TO,NIJE DA SE JEDNOM DESILO.SAD JE NJIHOV MOMENAT ZA PLAĆANJE,PAZITE ŠTA VAM KAŽEM SVE SE NAMEŠTA UPRAVO TAKO VRLO ZANIMLJVO ONIMA KOJI ZNAJU DA VIDE.

 4. Petrovgrad says:

  Al bi to bila udarna vest. Pirgavi pod vodom.

 5. Danilo vladika says:

  Kao, Rusija bi preživela odgovor.

  • Suzuki Vitara says:

   Zbog svog prostranstva i male gustine naseljenosti, jedino u Rusiji se ocekuje veci broj prezivelih, A ako tome dodamo, jaku protiv vazusnu odbranu, procenat prezivljavanja bi bio, jos i veci.

 6. Za Srbiju says:

  I njihovo čedo zvano SAD. Da svet malo odahne.

 7. ,Z - Odessa next says:

  Samo neka Iron Maiden ostane a ostali nek pocrkaju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *